понеділок, 09 липня 2018 18:31

Створили потужну вакцину від ВІЛ

Створили потужну вакцину від ВІЛ
Африканські вчені створили потужну вакцину від ВІЛ. Фото: Еспресо.TV

Африканські вчені створили потужну вакцину від ВІЛ.

Група вчених провела дослідження експериментальної вакцини Ad26, передає Medical Xpress.

"У випробуваннях взяли участь майже 400 дорослих здорових людей з різних регіонів Африки. Всіх учасників експерименту розділили на вісім груп - дослідну і контрольну, по дві на регіон. Ні самі учасники, ні вчені не знали до самого кінця, хто отримує вакцину, а хто - плацебо у вигляді сольового розчину", - кажуть вчені.

Людям, які отримують реальну вакцину Ad26.Mos.HIV, вводили білки відразу декількох штамів ВІЛ-1. На 28-й і 48-й тижні добровольці проходили ревакцинацію із застосуванням Ad26.Mos.HIV - модифікованих вірусів Ankara, які використовувалися як вектори для доставки gp140 - білка оболонки вірусу ВІЛ.

Під час дослідження з'ясували, що препарат був абсолютно безпечним для здоров'я волонтерів і сприяв значному збільшенню числа антитіл проти білків вірусної оболонки, інтенсивному фагоцитозу і активації імунних Т-клітин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ назвали найпоширеніші причини смерті людей

Також аналогічні випробування проводили на мавпах.

"Ці результати є важливою віхою. Дослідження демонструє, що препарат індукує стійкі імунні відповіді у людей і мавп з однаковою величиною, кінетикою, фенотипом і довговічністю, а також забезпечує 67 відсотків захисту від вірусів у мавп", - заявив професор Центру досліджень вірусології і вакцини в Медичному центрі "Бет-Ізраїль-диякон" і професор медицини Гарвардської медичної школи в Бостоні Девід Баруш.

Вакцина проти ВІЛ подіяла на людей. Вакцина викликала правильну реакцію імунної системи всіх 393 учасників випробувань. У світі з ВІЛ або СНІДом живуть майже 37 млн осіб. Кожен рік з'являються майже 1,8 млн нових випадків.

Зараз ви читаєте новину «Створили потужну вакцину від ВІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути