середа, 22 лютого 2017 20:52

Україна купуватиме ліки найдешевше в Європі

Україна купуватиме ліки найдешевше в Європі

Україна буде купувати ліки від гепатиту С за найнижчими цінами в Європі.

Про це повідомляє Обозреватель.

"Ліки проти гепатиту стали доступні! Сьогодні підписали Мирову угоду між Міністерством охорони здоров'я України та американської біофармацевтичної компанією Gilead. В рамках Угоди компанія Gilead гарантує, що ціни за програмами публічних закупівель складуть $250 за дозу препарату "Совалди". На відміну від європейських країн, де лікування "Совалди" становить десятки тисяч доларів, для України аналогічний курс буде коштувати $750", - пише у Facebook ВО міністра охорони здоров'я Ульяна Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які обстеження жінці треба робити регулярно

Супрун також підкреслила, що препарат "Совалди" вже є у продажу в українських аптеках за ціною 10 250 грн, тоді як генерик, який раніше був доступний на ринку, коштує 15 001 гривень.

Така ціна запропонована компанією в рамках глобальної програми доступності ліків (Global Access Program), до якої Україна була включена в липні 2016 року. Метою програми є розширення можливостей доступу пацієнтів до інноваційних препаратів для лікування гепатиту C та інших небезпечних для життя хвороб.

В Україні офіційно зареєстрували першу ін'єкцію від раку. Вона не діє на вражені клітини, як хіміотерапія, а стимулює імунітет людини розпізнавати і знищувати їх. Препаратом лікують четверту стадію раку шкіри та легенів, які раніше вважались неоперабельними.

Зараз ви читаєте новину «Україна купуватиме ліки найдешевше в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути