Польські вчені з Варшавського університету з'ясували, що овочі і риба містять особливу речовину, яка робить ці продукти особливо корисними для здоров'я серця.
В експерименті вчені поїли гризунів дуже великими і малими дозами речовини триметиламіноксид (TMAO). Вона виробляється у крові людини після вживання риби та овочів і накопичується в організмі, пише sciencedaily.com.
Речовина TMAO позитивно вплинула на здоров'я серце та судин. Вона захистила гризунів від потовщення стінок кровоносних судин і розвитку гіпертрофії серця. Завдяки цьому гризуни приблизно у два рази рідше страждали від інфарктів і проблем з кровообігом.
ТMAO з'єднується з різними білками, ДНК і РНК, стабілізує їх, дозволяючи їм краще переносити підвищений тиск в кровоносній системі. Речовина вберігає від порушень в роботі клітин серця і судин, а знижує рівень клітинного стресу і запалень.
Тому, на думку вчених, найкращими продуктами для здоров'я серця - рослинна їжа та риба.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезон розпочато: чому хурма корисна для здоров'я
Використання натуральних ароматів або аромасвічок можуть стати приємним способом профілактики набору зайвої ваги. Вони зменшують тягу до солодкого і знижують апетит.
Коментарі