неділя, 22 квітня 2018 23:28

Вчені знайшли в людському тілі новий орган

Автор: racurs.ua
 

В людському організмі є новий орган - інтерстицій. Про це повідомив дослідник-патологоанатом і автор дослідження Ніл Тейз, передає у Scientific Reports.

Його відкриття допоможе краще зрозуміти поширення онкозахворювань в організмі.

Вчені вважали, що сполучна тканина, яка оточує органи, являє собою товстий, компактний шар. Та під час дослідження шлунково-кишкового тракту мікрокамера виявила, що сполучна тканина виявилася відкритим простором, заповненим рідиною і підтримуваним товстими колагеновими пучками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найдієвіший засіб від перепадів тиску

"Ця мережа каналів присутня по всьому тілу людини і працює як м'яка еластична подушка, що захищає органи тіла від зовнішніх ударів. Прорізи тканини цього простору дозволяють рідині стікати, а підтримуюючі колагенові пучки руйнуються, як руйнується підлога будівлі, – пояснив Ніл Тейз.

Автор: racurs.ua
 

Інтерстицій – це не просто "простір між клітинами", а окремий орган. Його унікальні властивості і структура можуть сприяти поширенню ракових клітин по всьому тілу. Як тільки вони потрапляють в інтерстицій, це стає схоже на те, як ніби вони на водній гірці. Тому зараз він служить вікном для розуміння механізму поширення пухлин.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли в людському тілі новий орган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути