Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2021 10:26

Учені встановили, чому деякі люди живуть більш як 100 років

  Від серйозних вікових захворювань довгожителів захищають механізми репарації ДНК
Від серйозних вікових захворювань довгожителів захищають механізми репарації ДНК

Учені з Італії, які представляють Болонський університет, детально вивчили геном довгожителів. Вони встановили, чому деяким людям вдається жити понад 105 років, про це пише Medical Xpress.

У дослідженні італійських учених взяли участь 81 довгожитель, вік яких був 105 років і старше. Фахівці вивчили їх генетику, а для проведення порівняльного аналізу залучили ще 36 добровольців. Вони були з цього ж регіону, а вік - 68 років. У піддослідних взяли зразки крові, після чого провели секвенування геному, щоб виявити відмінності між молодшою ​​і старшою групами. У результаті експерименту вчені зафіксували п'ять генетичних змін, які були поширені в людей у ​​віці 105-110 років. Вони стосувалися двох генів - STK17A і COA1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім простих правил, щоб продовжити життя

Також експерти з Італії вивчили, скільки сталося природних мутацій. Виявилося, що в довгожителів нижче навантаження мутацій практично в усіх вивчених генах. За словами професора імунології Болонського університету Клаудіо Франчески, від вікових серйозних захворювань довгожителів також захистили механізми репарації ДНК.

Японські вчені знайшли зв'язок між швидкістю вживання їжі та довгим життям.
У результаті проведеного дослідження вдалося з'ясувати, що повільніше поглинання страв гальмує процес розвитку ожиріння, повідомляє British Medical Journal. Учасники експерименту, які їли повільно і намагалися ретельно пережовувати їжу, рідше страждали від надмірної ваги, ніж ті, хто з'їдав свою порцію швидко.

Відомо, що маленькі шматочки їжі, які потрапляють e шлунок людини, перетравлюються і розпадаються на мікроелементи набагато швидше.

Зараз ви читаєте новину «Учені встановили, чому деякі люди живуть більш як 100 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути