пʼятниця, 08 травня 2020 10:48

У жінки видалили новоутворення вагою 40 кг

У 35-річної львів'янки видалили кистому вагою понад 40 кг.

Це найбільше стороннє утворення, з яким стикнулись львівські медики. До операції жінка важила 90 кг, тепер її вага зменшилася практично вдвічі, повідомляє "Захід.нет".

Львів'янка не зверталась до лікарів, намагалась самостійно схуднути.

Кілька років тому у неї діагностували кисту лівого яєчника. Хвороба жінку не турбувала. У її родині були інші проблеми. З червня минулого року помітила, що живіт почав збільшуватися, їй ставало важко пересуватися.

"Два останні місяці жінка не вставала з ліжка і через ризики перетиснення нижньої порожнистої вени змушена була постійно лежати на лівому боці. Окрім того, жінка ці два місяці практично нічого не їла, намагалася позбутися зайвої ваги, тож до лікарні її привезли у вкрай важкому, практично у критичному стані", - розповіла хірургиня Марія Кавка.

Перед госпіталізацією у пацієнтки була гостра затримка сечі через перетиснені сечовивідні шляхи, прояви серцево-судинної недостатності та лімфостаз.

Комп'ютерна томографія показала у животі жінки утвір гігантських розмірів, заповнений рідиною. Гінекологи діагностували у жінки кистому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трансплантація в Україні: Кабмін затвердив тарифи

Львів'янку прооперували тиждень тому. Операцію здійснили завідувач відділенням гінекології та патології вагітності Борис Кривко, керівник Центру хірургії Юрій Шаваров, хірургиня Марія Кавка, гінеколог Юрій Смутний і завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії Наталія Матолінець.

Операція тривала майже 3 години. Для всіх спеціалістів виявилась надскладною. У пацієнтки двічі майже зупинялося серце через перерозподіл об'єму циркулюючої крові. Анестезіологи двічі реанімували жінку та повертали до життя.

Операція пройшла успішно. Видалили багатокамерну кистому з 37 л рідини і вагою понад 40 кг. Пацієнтку з відділення інтенсивної терапії уже перевели у хірургічне відділення, де вона продовжує лікування. Кистому відправили на гістологію.

"Психологічно пацієнтка пригнічена, кистома добре її вимучила. А також через те, що жінка два місці практично нічого не їла, сил не додалося. Зараз вона поволі відновлює сили: отримує відповідне лікування, по суті заново вчиться їсти, отримує психологічну підтримку. Процес реабілітації буде тривалий", - каже Марія Кавка.

Фото 18+

Автор: zaxid.net
  У жінки ампутували велетенську кистому
У жінки ампутували велетенську кистому

3 квітня 1933 року в Херсоні хірург Юрій Вороний уперше у світі пересадив нирки людині. Пацієнтка, яка намагалася скоїти самогубство, прожила 2 доби.

Зараз ви читаєте новину «У жінки видалили новоутворення вагою 40 кг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути