неділя, 12 вересня 2021 13:26

У штама Delta з'явився новий симптом - лікар

У штама Delta з'явився новий симптом - лікар
Британські вчені виявились праві, що мутант діє на нас інакше, каже львівський лікар Тарас Жиравецький про штам коронавірусу "Дельта". Фото: pexels.com

Мутований коронавірус Delta діє на людей інакше, ніж попередні штами.

Він значно потужніший та має нові симптоми, каже лікар Тарас Жиравецький.

Штам коронавірусу Delta виявився значно потужнішим за "китайського" початківця пандемії. Передається значно швидше. Частіше у пацієнтів приєднується бактерійна інфекція, яка не так легко піддається лікуванню навіть сильними антибактерійними препаратами і на 6-7 день захворювання, заявив спеціаліст.

"Часто стан пацієнта є компенсованим і в один момент різко погіршується. Новий симптом - це проблеми з травленням. Деколи пацієнти описують такий симптом, як біль у попереку чи м'язах", - пише медик на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, якщо хворим понад 35 років, то рясне пиття рідини під час недуги не допоможе, якщо не приймати ліки. Навіть, якщо у хворого температура 37,2 на 6-7 день захворювання.

"На жаль, цього разу британські вчені таки виявились праві, що мутант діє на нас інакше. Слухайтесь порад лікарів вдома, бо інакше доведеться слухатись у лікарні", - додав Жиравецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми запустили нову хвилю коронавірусу"

Британські вчені заявляють, що люди, інфіковані штамом коронавірусу "Дельта", вдвічі частіше потраплять до лікарні. Штам вражає значно молодших людей, ніж інші види коронавірусу.

Пацієнтам, які страждають від "Дельти", в середньому 29 років. Без вакцинації населення епідемія цього варіанту Covid покладе більший тягар на систему охорони здоров'я, ніж інші.

Зараз ви читаєте новину «У штама Delta з'явився новий симптом - лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути