пʼятниця, 14 липня 2017 16:41

У МОЗ прокоментували провал голосування щодо медреформи

У МОЗ прокоментували провал голосування щодо медреформи
Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк прокоментував провал голосування по медреформі Фото: daily.rbc.ua

В останній робочий день перед літніми канікулами депутати не проголосували за медичну реформу. Спочатку голосування за неї не вкладалося в графік Верховної Ради, а потім все ж питання про медицину поставили на голосування. Голосів виявилося замало. Що це означає? До осені реформи вже не буде? Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк виданню LIGA.net.

"Ми до останнього чекали, що голосування відбудеться. Треба визнати, що часу було мало, оскільки комітет ми пройшли тільки в середу ввечері. Навіть технічно це було непросто, але цілком можливо

Депутати подали до законопроекту майже 900 поправок. За місяць, з моменту прийняття проекту в першому читанні, працівники міністерства її внесли і поспілкувалися з тими депутатами, які не голосували або голосували проти.

Процес внесення правок був непростим: довелося йти на деякі компроміси, але ми вчора побачили, що дуже багато депутатів відчули свою участь. Я бачив депутатів, які раніше були противниками, а вчора бігали по залу і закликали колег: голосуйте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчорашня акція профспілок Волинця зірвала прийняття медреформи – експерт

Є частина людей, які прилаштувалися до існуючої системи, і будь-які зміни у них викликають дискомфорт. Ці люди також мають політичну історію: у них є знайомі в парламенті, або вони самі, можливо, депутати, або працюють в інших гілках влади. Як правило, це досить впливові люди", - говорить Павло Ковтонюк.

Реформа переноситься на осінь і буде поставлена на перші можливі дати. Зараз законопроект готовий на 100%: він пройшов комітет, є всі висновки, ніщо не заважає відразу зайти на голосування.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ прокоментували провал голосування щодо медреформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути