четвер, 20 грудня 2018 10:33

У лікарнях обладнають навчальні класи

У лікарнях обладнають навчальні класи
Керівництво медзакладу повинне буде забезпечити приміщення для класної кімнати Фото:novostivmire.com

В Україні з 2019-го діти, які тривалий час перебувають на стаціонарному лікуванні, зможуть проходити шкільне навчання у лікарнях.

"Разом із Міністерством освіти і науки України розробили положення, щоб школярі, які проходять лікування в умовах стаціонару, могли навчатися за шкільною програмою. Головні умови - бажання дитини вчитися, згода батьків і дозвіл від лікаря. Для того, щоб розпочати навчання, батьки або законні представники дитини мають написати заяву", - на своїй сторінці в Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Заняття та їхню тривалість можна буде спланувати залежно від стану здоров'я дитини та рекомендацій лікаря. Уроки йтимуть за шкільною програмою, учні отримуватимуть оцінки та складатимуть атестацію.

"Почати навчання в умовах стаціонару можна буде вже з 2019-го, коли всі обласні лікарні підпишуть угоди про співпрацю з місцевими закладами загальної середньої освіти. За бажанням долучитись до програми навчання у лікарнях можуть і районні лікарні. Керівництво медзакладу має забезпечити приміщення для класної кімнати, створити належні умови для проведення занять і визначити координатора освітнього процесу. Він організовуватиме відвідування занять, утримуватиме у належному стані приміщення, інформуватиме працівників закладу освіти та інших учасників освітнього процесу про особливості роботи медзакладу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розвіяла черговий міф про важливий вітамін

В одному шкільному класі у лікарні займатимуться від 5 до 12 учнів. Якщо дитина за станом здоров'я не може піти до класу, але хоче навчатися і дозволяє лікар, то вчителі проводитимуть індивідуальні уроки у палатах. Або ж вона займатиметься з вчителями своєї школи онлайн.

"Коли дитину випишуть із лікарні, вона отримає довідку про успішність і рівень засвоєння освітнього матеріалу. Програма передбачає, що можна отримати документ про загальну середню освіту".

Восени 2018-го в Україні стартувала реформа "Нова українська школа". Ще до початку навчального року батькам першокласників розповіли про інклюзивну освіту і про те, що в класах можуть з'явитися діти з особливими освітніми потребами.

Зараз ви читаєте новину «У лікарнях обладнають навчальні класи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути