субота, 13 березня 2021 15:01

У ЄС обурюються несправедливим розподілом вакцин

У ЄС обурюються несправедливим розподілом вакцин
У ЄС вимагають перерозподілу вакцин. Фото: ТВА

Австрія, Чехія, Словенія, Болгарія і Латвія закликали провести європейський саміт, щоб обговорити диспропорції у розподілі вакцин від COVID-19 між країнами-членами Євросоюзу. Надіслали спільний лист голові Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн і голові Європейської Ради Шарлю Мішелю.

"Ми закликаємо вас… якомога швидше провести обговорення цього важливого питання серед лідерів (європейських держав)", — йдеться у листі, пише AFP.

Наголошують, що "поставки вакцини деякими фармацевтичними компаніями до низки країн ЄС здійснюються не на справедливій основі":

"Якщо ця система збережеться, то вона продовжить створювати і нарощувати величезні диспропорції серед держав-членів, внаслідок чого, деякі країни змогли б досягти колективного імунітету за кілька тижнів, а інші сильно відстали б".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не встигає використати закуплену вакцину до закінчення терміну придатності

Перед цим канцлер Австрії Себастьян Курц заявив 12 березня, що деякі країни ЄС могли таємно від інших держав укласти контракти на додаткові поставки вакцини проти коронавірусу.

Вакцинація в ЄС почалася в грудні 2020 року. Європейський регулятор наразі схвалив три вакцини від коронавірусу — виробництва компаній Pfizer-BioNTech, Moderna і AstraZeneca.

Весняна хвиля Covid-19 буде набагато страшніша і потужніша, ніж всі попередні, тому запроваджений владою адаптивний карантин не зможе запобігти катастрофі - діяти треба жорстко і негайно.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС обурюються несправедливим розподілом вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути