Ексклюзиви
вівторок, 28 вересня 2021 17:11

Три області перебувають за крок до червоної зони

Три області перебувають за крок до червоної зони
Трьом областям України прогнозують червону зону карантину. Фото: УНІАН

Чернівецька, Харківська і Донецька області незабаром можуть "почервоніти" через негативну динаміку захворюваності на коронавірус.

Про це заявив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко на брифінгу 28 вересня.

"Ми виділяємо три регіони з найкритичнішою ситуацією - це Чернівецька, Харківська і Луганські області. Ці три регіони перебувають найближче до входження до червоного рівня епідбезпеки", - сказав Ганіченко.

У всіх трьох регіонах зайнятість ліжок з киснем на рівні 61- 67% при нормі 65%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після запровадження жовтої зони українці ринули вакцинуватися

"Попри короткострокове просідання госпіталізацій, у Чернівецькій області вже зайняті 67 відсотків ліжок з киснем. Це більше, ніж граничний показник у 65 відсотків. Уперше в цій хвилі ми побачили перевищення цього показника", - зазначив Ганіченко.

Також спостерігається підвищення рівня госпіталізацій хворих на коронавірус - 59 осіб на добу на 100 тис. населення при граничному показнику в 60 осіб.

Згаданим областям в найкоротші терміни необхідно збільшити на 30% кількість додаткових Covid-ліжок і ресурсів для виходу з критичного рівня, порадив аналітик.

В Україні чотири області відповідають помаранчевому рівню епідемічної небезпеки. У цих областях перевищений показник динаміки рівня госпіталізацій. Дніпропетровська й Кіровоградська області знову перейшли до жовтої зони.

Зараз ви читаєте новину «Три області перебувають за крок до червоної зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути