середа, 06 вересня 2017 05:28

ТОП-5 найкорисніших продуктів вересня

ТОП-5 найкорисніших продуктів вересня
Обліпиху, виноград, калину, гарбуз і сливи вважають найкориснішими продуктами у вересні. Фото: 1ZOOM.Me

У вересні достигають сезонні продукти, багаті на вітаміни і цінні речовинами. Серед них калина, виноград, сливи. Допоможуть залишатися молодою, здоровою і красивою.

Обліпиха

Про її цінні властивості знали ще в Стародавній Греції. Вже тоді лікарі рекомендували її їсти тим, хто скаржиться на проблеми із зором, бо містить багато каротину (вітаміну А). Також багата вітамінами групи В, за допомогою яких нормально функціонує нервова система. І в ній є важливий для серця і судин вітамін К. І вітамін Е, що відповідає за молодість і красу шкіри, пише tvoymalysh.com.ua.

Калина

Це ще один борець за красу серед вересневих продуктів. Може бути в раціоні до холодів у листопаді. А потім піддається заморожуванню. Ягоди містять вітамін С, Р, К. Використовують калину для лікування перших симптомів застуди, при серцевих болях і циститі.

Сливи

Свіжі сливи багаті фруктовими кислотами, які стимулюють виділення шлункового соку і слини, покращують травлення, пробуджують апетит. Вони очищають кишечник, посилюючи перистальтику. Велика кількість калію в сливах робить цей фрукт незамінним для сердечників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здоровий сніданок: чим замінити каву та бутерброди

Гарбуз

Це джерело дуже рідкісного вітаміну Т, що впливає на обмінні процеси в організмі. Гарбуз швидше загоює рани і опіки, сприяє швидкому переварюванню їжі, вирішує проблему запорів. У ньому багато міді, цинку, заліза, магнію, фосфору і амінокислот. Плід добре зберігається кілька місяців, а очищені і заморожені шматочки тримають смак і аромат в морозильній камері до півроку і довше.

Виноград

Містить фруктовий цукор, клітковину, органічні кислоти, аскорбінову і фолієву кислоту, вітамін В, пектин, мікроелементи, ферменти, що покращують роботу органів травлення. Виноград надає стимулюючу дію на роботу кісткового мозку, кровотворення. Це один з найбільш доступних джерел легкозасвоюваного калію.

Буряковий сік може понизити кров'яний тиск. Такого висновку дійшли англійські науковці з Лондонської школи медицини і стоматології.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 найкорисніших продуктів вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути