середа, 11 жовтня 2017 14:08

Супрун розповіла, чому більшість укранців відмовляються від лікування

Супрун розповіла, чому більшість укранців відмовляються від лікування
Уляна Супрун наголосила, що кожному другому українцю не під силу оплатити вартість "безкоштовного" лікування Фото: dyvys.info

Уляна Супрун заявляє, що 3 з 4 українців займаються самолікування вдома через нестачу грошей для оплати лікарів.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Безкоштовна медицина в Україні – це багаторічна брехня, адже в лікарнях платять усі. І дорого. Кожному другому українцю не під силу оплатити вартість "безкоштовного" лікування, тому він відмовляється від нього або відкладає на потім", – написала Уляна Супрун.

Згідно з даними дослідження "Пацієнти України", 69% українців займаються самолікуванням через брак грошей на лікування у медзакладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гройсмана повідомили, коли лікарям віддадуть зарплати

Супрун наполягає, що відповідно до законопроектів, які передбачені медреформою, держава реально буде сплачувати за медичні послуги, надані кожному українцю.

Первинна, екстрена та паліативна допомога покриватимуться державою на 100%. Спеціалізована та високоспеціалізована допомога буде покриватися в рамках програми медичних гарантій.

Київська міська державна адміністрація планує реорганізувати низку медичних закладів столиці.

"Рішення про реорганізацію – черговий етап медичної реформи в столиці. Місто хоче змінити підходи до управління підрозділами переливання крові, комунальними стоматологіями та відділеннями нефрології. Чинна система управління цими сферами є неефективною та застарілою. Крім того, жоден з закладів не планується закривати", - повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

У кожній з зазначених сфер буде створена єдина керуюча структура – комунальне некомерційне підприємство для економії грошей на менеджменті, закупці нового обладнання та підвищенню рівня надання послуг пацієнтам.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, чому більшість укранців відмовляються від лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути