четвер, 08 листопада 2018 07:48

Супрун розвінчала міф про користь і шкоду молока

Автор: wworld.com
  Супрун розповіла про користь і шкоду молочних продуктів
Супрун розповіла про користь і шкоду молочних продуктів

Близько 75% дорослого населення мають знижену здатність перетравлювати лактозу в дорослому віці.

Існує багато міфів та тверджень щодо користі та шкоди молока, і в цілому щодо його природності для організму людини написала у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Молоко та молочні продукти - це те, що є в нашому раціоні від народження, це досить звична для нас їжа. Якщо є непереносимість лактози, існує сенс в помірних кількостях, але часто вживати кисломолочні продукти, що містять живі лактобацили та біфідобактерії. Саме вони здатні переробляти лактозу із найменшим газоутворенням", - говорить Супрун.

Світові організації в галузі харчування рекомендують вживання 2-3 порцій молочних продуктів в день. Одна порція, в даному випадку, прирівнюється до приблизно склянки рідкого продукту, або 40 г - для твердого сиру.

"Молочні продукти можна і треба вживати, але вони не мають бути основою раціону. Якщо ви відчуваєте дискомфорт після вживання таких продуктів - проконсультуйтесь зі своїм лікарем", - підсумувала Супрун.

Деякі дослідження вказують, що корисна мутація, яка дала нам можливість без проблем споживати молоко, відбулась, з точки зору еволюції, відносно нещодавно - приблизно в період одомашнення корів та кіз. З того часу молоко стало важливою складовою раціону - як хороше джерело поживних речовин, кальцію та вітаміну D.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розказала, як правильно їсти яйця

"Молоко містить молочний цукор - лактозу, і для її розщеплення та подальшого засвоєння необхідно виробляти фермент лактазу. Цей фермент розщеплює дисахарид на моноцукри, які всмоктуються в кишківнику та засвоюються нашим організмом. Якщо така схема в організмі не спрацьовує - цукор не всмоктується і дістається мікроорганізмам нашої мікробіоти. Вони споживають лактозу та утворюють велику кількість газів, що є класичним симптомом при непереносимості лактози", - розповіла Супрун.

Вироблення лактази відбувається у всіх ссавців у ранньому віці, водночас її активність з віком часто знижується. Тому "сприйняття" молока та молочних продуктів відбувається у всіх людей по-різному.

Укріпити імунітет перед сезоном грипу можна за допомогою профілактики стресу, правильного харчування й загартовування організму.

Не потрібно виснажувати свою нервову систему. Сон має займати 7-8 годин. Їсти вітаміни варто не лише коли захворіли, а завжди. Вітамін С необхідно вживати вміру.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розвінчала міф про користь і шкоду молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути