Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2018 11:12

Супрун спростувала черговий міф

Супрун спростувала черговий міф
Супрун розповіла про клінічні випробування, що стають шансом позбутися важкої хвороби. Фото: glavcom.ua

Більшість людей помилково думають, що клінічні дослідження загрожують життю людини, яка бере у них участь. Цей міф виникає через брак інформації та масову культуру.

"Завдяки клінічним дослідженням люди можуть отримати безоплатну медичну допомогу в області онкології, психіатрії та неврології, гастроентерології, ревматології, кардіології, ендокринології та гематології. Така можливість надто цінна для пацієнтів, що не мають коштів на лікування, або ж якщо немає на ринку необхідних препаратів", - написала в.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

В Україні переважно випробовують ліки з уже підтвердженою дією. Тобто це дослідження третьої фази, коли ліки випробувано на безпеку та дієвість. Існують дослідження першої та другої фази для перевірки препарату. Проте у таких дослідженнях беруть участь невеликі групи людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віднині про охорону здоров'я можна розпитати по телефону

Наразі в Україні є 502 активні клінічні дослідження. Кожного року їхня кількість збільшується. Понад 3/4 клінічних досліджень, які схвалюють, щоб провести в Україні, - це міжнародні дослідження препаратів, що одночасно проходять випробування у багатьох країнах світу.

Науковці Стенфордського університету, США, створили універсальну вакцину проти раку. Вчені запевняють, що для того, аби активувати захисну реакцію організму від атак злоякісних клітин, достатньо буде лише однієї ін'єкції. Вже розпочаті клінічні випробування вакцини.

Зараз ви читаєте новину «Супрун спростувала черговий міф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути