четвер, 30 травня 2019 12:14

Суд вирішив не пускати до садочка дітей без щеплення

Суд вирішив не пускати до садочка дітей без щеплення
Суд визнав, що вимога обов'язкової вакцинації населення проти особливо небезпечних хвороб є виправданою. ФОТО: nts-tv.com

Верховний суд не задовольнив позов матері, яка відстоювала право своєї дитини відвідувати садочок без обов'язкового щеплення. Судді вирішили, що індивідуальний інтерес людини не можна ставити вище за загальний інтерес суспільства.

"Завдання держави — забезпечити дотримання оптимального балансу між реалізацією права дитини на дошкільну освіту та інтересами інших дітей. У справі, яка переглядається, індивідуальне право відмовитися від щеплення протиставляється загальному праву суспільства, інших батьків та їхніх дітей, які провели щеплення у встановленому державою порядку", — зазначено в постанові суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де йдеться про здоров'я, немає місця для демократії

Позов із вимогою не чинити перешкод у здобутті її сином дошкільної освіти жінка подала ще в червні 2016-го. Від щеплення для дитини вона відмовилася через недовіру до якості вакцини. Тоді позов було задоволено. Однак 2017-го дошкільний навчальний заклад, на який жінка позивалася, подав апеляцію.

Зараз ви читаєте новину «Суд вирішив не пускати до садочка дітей без щеплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути