Ексклюзиви
четвер, 26 березня 2020 17:11

Страх, як і будь-яка емоція, минає за 2 хвилини - терапевт

Автор: надала Олександра Тимощук
  За страхом стоять ілюзії, намальовані розумом - каже Олександра Тимощук
За страхом стоять ілюзії, намальовані розумом - каже Олександра Тимощук

Страх – це хімічна реакція організму на якусь нашу думку. Треба дати цій хімічній реакції відбутися.

Так вважає терапевт психоемоційного здоров'я Олександра Тимощук. Про способи подолання страху вона розповіла Gazeta.ua.

"Страхи – це ще і спосіб захисту від чогось. Вони формують певну ступінь нашої обачності. Це не добре й не погано.

Працювати зі страхами можна тільки зустрічаючись з ними, і свідомо їх проживаючи. Коли ми свідомо проживаємо почуття, ми зцілюємося. Якщо покопати далі, то за страхом стоять просто наші ілюзії – намальовані розумом образи, уявлення. Але коли доходить безпосередньо до діла, ми просто долаємо страх. Це і є один спосіб роботи із ним.

Другий, це коли я сиджу і переживаю цей страх тут і зараз свідомо: малюю собі внутрішні картинки з ним, проживаю в тілі всі ці енергії, які піднімаються. Бо по великому рахунку страх – це як будь-яка наша емоція – хімічна реакція організму на якусь нашу думку. Час, необхідний на проживання емоції – від 30 секунд до 2 хвилин", - зазначила терапевт.

"Раніше я, працюючи менеджером в компаніях, не раз мала потребу висловити свою професійну думку перед керівниками-авторитетами. Часто було страшно. Можна було заховатися і не виразитись, а можна було свідомо іти в цей страх. Колись йшла, колись – ні. Але коли усвідомлювала страх, спостерігаючи за ним, моє відношення до ситуації мінялось, я мінялась. І наступного разу висловлюватись було набагато легше. Хай ситуація помінялася, і це в дію не перейшло, але наступного разу в подібній ситуації я знову відчую цей страх, але, оскільки я з ним частково попрацювала раніше, цього разу прийняти рішення і подолати страх буде легше.

Загалом, коли в житті людина помічає, що щось йде не так і вона прагне це змінити, то такі зміни можуть відбутись тільки за умов проходження таких етапів: розумію – відчуваю – усвідомлюю - приймаю рішення – дію – помічаю зміни. Тільки в такому випадку відбувається трансформація людини, у нашому мозку змінюються нейронні зв'язки і будуються нові зв'язки, які дозволяють поводитися по-новому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли тіло розслаблене, воно готове "розповідати" свої історії - Олександра Тимощук

Частенько зміни нас лякають. Це природньо. Якщо я довіряю собі, то навіть через страхи. Через якісь переживання і побоювання я дозволяю цьому життю проживатися по максимуму. А якщо я собі не довіряю, то я буду себе в чомусь обмежувати. Як правило, ми так і робимо – не дозволяємо собі діяти, бо боїмося. Насправді дія – це те, що рухає. Всі успішні люди тим і успішні, що вони діють. Багато ж людей перебувають у світі думок: здається, що відбувається така бурхлива активність, але вона ніяк не матеріалізується в реальному житті. І від цього відчувається пустка, нереалізованість", - говорить Олександра Тимощук.

Транссоматичний діалог - спосіб самозцілення і трансформації свідомості. Це метод лікування фізичних, емоційних, психологічних і духовних недуг. Основним принципом, на якому базується Транссоматичний Діалог, є те, що всі хвороби йдуть корінням у події, що колись відбувалися в житті.

Трансоматичний діалог допомагає повернутися до забутих ситуацій з минулого, які сприяли утворенню недуги і, таким чином, зцілитися і внести зміни в своє життя.

Зараз ви читаєте новину «Страх, як і будь-яка емоція, минає за 2 хвилини - терапевт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути