пʼятниця, 11 січня 2019 14:14

Середньоземноморська дієта визнана накращою для здоров'я
1

У чому переваги середземноморської дієти
Фото: Рамблер

Найефективнішою дієтою поділився лікар-дієтолог із Великобританії Майкл Мослі у своїй новій книзі "Швидкі 800".

Основний режим харчування базується на середземноморській дієті. Таке харчування допомагає скинути зайву вагу і зміцнює здоров'я. Так, прийняття такого способу життя знижує ризик серцево-судинних захворювань, раку, діабету 2 типу, депресії і деменції, розповідає OBOZREVATEL.

Середземноморська дієта полягає у переважному вживанні в їжу натуральних жирів: оливкової олії, лосося, тунця, жирних молочних продуктів, авокадо, горіхів і насіння. Вони корисні для талії і серця і довше збережуть відчуття ситості. Дієтолог порадив скоротити споживання червоного м'яса, і віддати перевагу рибі і морепродуктам.

За словами Мослі, варто відмовитися від перекусів між прийомами їжі, адже це зупиняє спалювання жиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно організувати день

Середземноморська дієта — це більше, ніж просто набір інгредієнтів. Йдеться про розробку набору звичок і внесення постійних змін в образ життя. Лікар порадив скоротити вживання швидких страв, і зробити вибір на користь їжі, приготовленої з нуля. Їжу потрібно вживати повільно, насолоджуючись нею.

Низьковуглеводна дієта є найкращою засобом проти зайвої ваги. Протягом дня вона дозволяє спалити на 250 кілокалорій більше, ніж інші дієти.

За умови дотримання низьковуглеводного харчування в організмі утворюється значно менше гормону голоду. Як наслідок, людина не споживає зайвих кілокалорій й поступово спалює набрані раніше кілограми.

Зараз ви читаєте новину «Середньоземноморська дієта визнана накращою для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути