четвер, 29 листопада 2018 11:59

Спростували міф про червоне м'ясо

Спростували міф про червоне м'ясо
Червоне м'ясо лишається важливою складовою здорового харчування. ФОТО: popsci.com

Червоне м'ясо не спричинює підвищення кров'яного тиску й не шкодить серцю. Наряду з іншими продуктами, багатими на білок і корисні жири, воно є невід'ємною складовою правильного харчування. Це підтвердило дослідження американських вчених.

"Ми виявили, що споживання більше 85-и грамів червоного м'яса тричі на тиждень не погіршує ні кров'яний тиск, ні рівень холестерину в крові. Не змінює це й концентрацію тригліцеридів — жирів, кількість яких теж є показником здоров'я", — цитує автора дослідження професора харчових наук Вейна Кемпбелла ресурс про здоровий спосіб життя tigerfitness.

Разом зі своєю командою вчений проаналізував результати 24 досліджень, присвячених впливу червоного м'яса на стан серцево-судинної системи людини. Перевірено було всі види цього продукту, включно зі свининою та яловичиною. У результаті дослідження жодної шкоди серцю й судинам від споживання червоного м'яса вчені не виявили. Більше того, підтвердилося, що червоне м'ясо є корисним і має бути обов'язково наявним у раціоні харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла про користь сала

Раніше назвали речовини, які життєво необхідні організму. Недолік їх може стати причиною частих застуд, депресії, порушень сну, ламкості нігтів і волосся, розладів травлення й багатьох інших проблем зі здоров'ям.

Зараз ви читаєте новину «Спростували міф про червоне м'ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути