
Два, здавалося б, звичайні продукти поєднуючись один з одним можуть приносити шкоду. Більше того, корисні продукти з'ївши за один прийом їжі завдадуть неприємностей.
Житній хліб з кавою
Сам бутерброд на житньому хлібі - відмінний сніданок, багатий вітамінами і мінералами. А чашка кави - антиоксидант. Проблема в тому, що кофеїн перешкоджає всмоктуванню багатьох корисних речовин. Краще ці продукти вживати окремо один від одного.
Помідори з крохмалистою їжею
Помідори не варто вживати в їжу разом з будь-крахмалистою їжею. В них міститься комбінація лимонної, яблучної і щавлевої кислот, яка протипоказана лужному засвоєнню крохмалю в роті і шлунку.
Крохмаль міститься в крупах і картоплі, так що з ними варто їсти щось інше. А помідори найкраще з'їдати з листяними овочами і жирами.
Ківі з йогуртом або кефіром
Ківі дуже часто додають в молочні коктейлі та смузі. Ензим з ківі сприяє прискореному розкладанню молочного білка, через що смак молочних продуктів стає гірким.
Читайте також: 7 продуктів, які краще ніж ліки знімають біль
Оливкова олія при смаженні
Воно, звичайно, набагато корисніше простого, але при нагріванні втрачає всі свої найкращі властивості. Його потрібно використовувати тільки в холодному вигляді: в салатах, а також холодних соусах.
Варення з білковою їжею
Йдеться про варення, сиропи та інші солодощі. Разом з білками і крохмалистою їжею солодке викликає бродіння, сприяє розкладанню інших продуктів. Найкраще розділити вживання хліба і варення. Виняток становить лише мед.
Зелений чай з молоком
Це поєднання продуктів призводять до безглуздості вживання зеленого чаю. Молоко або вершки, додані в зелений чай, знизять засвоєння з нього антиоксидантів і інших корисних речовин.
Зелений салат, шпинат і сіль
Сіль витягає рідину з листя салату і шпинату, а разом з нею виходять і всі корисні речовини. Так зелень стає марною.
Газована вода з молоком
У шлунку виходить щось на зразок вибуху на невеликому хімічному заводі. Наслідки такого змішування продуктів будуть проходити багато годин. Як результат - відрижка, тяжкість в животі і неприємні відчуття.
Фрукти на десерт
Перші гарячі страви перетравлюються набагато довше фруктів, і поки до них дійде черга, пройде не менше півгодини. За цей час фрукти почнуть гнити прямо в животі. Відкладіть ці ласощі на більш пізній час.
Диня з молоком
Проносний ефект буде забезпечений, якщо запити тільки що з'їдену диню будь-яким іншим молочним продуктом.
Кавун з солоними продуктами
Опухле обличчя і набряки будуть через поєднання кавуна з будь-якими солоними продуктами. Воно затримує в організмі рідину, якою в кавуні чимало.
Алкоголь з колою
Це поєднання, треба сказати, дуже популярно серед тих, хто любить іноді випити в барі. Ця суміш щось на зразок реактивного напою, який руйнує з середини організм.
Пиво з арахісом
Це поєднання дуже небезпечно. Арахіс відноситься не до сімейства горіхових, а до бобових. А разом з алкоголем бобові втрачають всі свої корисні властивості і просто стають важким продуктом для організму.
Коментарі