Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2024 22:05

Що зробити увечері для міцного сну: скандинавський спосіб, який стовідсотково спрацює

Що зробити увечері для міцного сну: скандинавський спосіб, який стовідсотково спрацює
Зниження температури в спальні допомагає людям міцніше заснути Фото: pinterest

Свіже повітря у кімнаті сприяє швидкому засинанню і міцному сну.

Ідея "холодного сну" має наукове підтвердження, пише Inc.com.

Тепле, затишне ліжко може асоціюватися у вас із засинанням, але дослідження показують, що температура нашого тіла природним чином знижується, коли ми готуємося до сну.

"Коли ви збираєтеся лягати спати, ви відчуваєте холод. Це відбувається тому, що ваше тіло охолоджується, готуючись до сну. Ваше тіло відключає внутрішній термостат, щоб знизити температуру, тому що саме так наш організм готується до сну. Наш мозок хоче більш прохолодної температури, коли ми спимо", - пояснює невролог із Техаського університету в Сан-Антоніо і дослідник сну Океаніс Вау.

Дослідження показують, що зниження температури в спальні допомагає людям міцніше заснути, підштовхуючи організм до того, щоб трохи охолодитися перед сном. Температура в кімнаті від 15,5 до 20 градусів є ідеальною для максимальної кількості сну. Що вище піднімається термометр, то гірше люди сплять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кімната має нагадувати печеру: яка температура найоптимальніша для сну

Звичайно, якщо зараз літо або ви живете на півдні, вам, можливо, доведеться ввімкнути кондиціонер, щоб опустити температуру в спальні до 20 градусів. Але особистий досвід людей і безліч досліджень свідчать про те, що це може бути вартим того. Охолодження спальні звучить дивно, але всі ознаки вказують на те, що цей скандинавський спосіб сну дійсно працює.

У всіх скандинавських країнах люди вірять в ефективність "свіжого повітря" для міцного сну. Тому часто можна побачити ряди візочків, повних сплячих немовлят, припаркованих біля данських кафе. І тому шведські батьки рекомендують виносити маленьких дітей на балкон спати взимку.

Щоб поліпшити сон спробуйте скандинавський метод. Він дуже простий і полягає в тому, що в кожного партнера є своя власна ковдра.

Незважаючи на свою простоту, скандинавський метод сну вирішує одразу кілька проблем. По-перше, ви перестаєте ділити ковдру - ніхто її з вас не стягне. У кожного свій власний температурний режим і кожен може вибрати таку ковдру, під якою буде комфортно.

Зараз ви читаєте новину «Що зробити увечері для міцного сну: скандинавський спосіб, який стовідсотково спрацює». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути