четвер, 12 січня 2023 03:25

Що впливає на випадіння волосся у чоловіків: китайські вчені шокували відкриттям

Що впливає на випадіння волосся у чоловіків: китайські вчені шокували відкриттям
Вчені з Пекіна виявили зв'язок між вживанням солодких напоїв та випадінням волосся у чоловіків. Фото: Gold Laser

Вчені з Пекіна виявили зв'язок між вживанням солодких напоїв та випадінням волосся у чоловіків.

Як показало дослідження, вся справа у підвищеному вмісті цукру в цих продуктах. Дослідники з Університету Цінхуа в Пекіні вивчили дані понад 1000 китайських чоловіків віком від 18 до 45 років, отримані з січня по квітень 2022 року, щоб порівняти їхні звички способу життя та випадання волосся. Результати наукової роботи опубліковані у журналі Nutrients.

В результаті вони виявили, що ця проблема майже на 30% частіше зустрічалася у чоловіків, які мали щоденну звичку випивати до одного солодкого напою: газовані солодкі напої, сік, енергетичні напої, спортивні напої, а також підсолоджену каву та чай. Загалом вони випивали від 1 до 3 л солодкої води на тиждень.

Чоловіки, які вживали більше одного підсолодженого напою на день, що в сумі показувало результат у 4-5 л на тиждень, були ще більше схильні до випадіння волосся: ризик на 42% вищий у порівнянні з тими, хто ніколи не пив солодких напоїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пиво можна не тільки пити: топ крутих лайфхаків з пінним напоєм

Поки що зв'язок між солодкими напоями та випадінням волосся – це кореляція, а не причинно-наслідковий зв'язок, і необхідні додаткові дослідження для глибшого вивчення цього питання.

Зокрема, доктор Сьюзен Массік, ад'юнкт-професор дерматології у Медичному центрі Векснера Університету штату Огайо, закликає до обережності в інтерпретації результатів експерименту.

"Вони не підтверджують висновку про те, що підсолоджені напої підвищують ризик випадіння волосся у чоловіків. Дієта відіграє вирішальну роль у загальному стані здоров'я, особливо щодо ризику розвитку ожиріння, гіперліпідемії, діабету та гіпертонії; проте випадіння волосся за чоловічим типом є багатофакторним", – пояснила вона.

При цьому і Масік, і її колеги закликають обмежити споживання цукру, замінивши солодкі соки та колу на непідсолоджені напої.

Багато людей страждає через високий кров'яний тиск. Він може спричинити чимало проблеми зі здоров'ям.

При цьому не всі хочуть постійно рятуватися ліками. Дієтологи знайшли вихід. Розповіли, який фрукт треба додати в раціон, аби понизити тиск, пише Eat this, not that.

Зараз ви читаєте новину «Що впливає на випадіння волосся у чоловіків: китайські вчені шокували відкриттям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути