Повноцінне харчування допоможе довше залишатися ситим і зберігати хорошу фізичну форму.
Про здорову тарілку розповів Центр громадського здоров'я.
Здорове харчування передбачає переважне споживання м'яса птиці, телятини і кролятини.
"Пам'ятайте, біле м'ясо корисніше, ніж червоне", - пишуть.
Споживання червоного м'яса підвищує ризик цукрового діабету і раку товстого кишківника.
Також споживання червоного м'ясо може підвищити ризики ішемічної хвороби серця та інсульту, повідомляє Центр.
"За можливості не смажте їжу, адже це передбачає додавання жирів, а готуйте її на парі, тушкуйте, варіть або запікайте", - радять.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна пити антибіотики при застуді - відповідь МОЗ
Пам'ятайте, що необхідно прагнути їсти п'ять порцій фруктів та овочів щодня (400-600 г), повідомляють.
Крім того, щотижня намагайтеся з'їдати дві-три порції риби, особливо жирної (сардина, оселедець, лосось), багатої на Омега-3 жирні кислоти.
"Й вживайте менше солі. Доросла людина має протягом дня з'їдати не більш як 5 г солі (одну чайну ложку без верху)", - пише Центр громадського здоров'я.
Міністерство охорони здоров'я порадило батькам, як дитині уникнути ожиріння.
Напої, які містять цукор, можуть нашкодити здоров'ю. Тож найкращий напій – це чиста вода.
Для здоров'я серця потрібно мінімізувати вживання солі і цукру.
Коментарі