четвер, 02 березня 2017 19:00

Що можна їсти після тренування

Що можна їсти після тренування
Фото: ivona.bigmir.net

Для ідеальної фігури мало просто займатися фізичними вправами. Треба ще правильно харчуватися після тренування. Без цього результат буде повільний і бажані форми залишаться просто мрією.

Збалансоване харчування

Людина має в повному обсязі отримувати білки, жири, вуглеводи, клітковину і воду.

З початком тренувань може підвищитись апетит. Тому потрібно якийсь час постежити за собою.

Теорія "вікон"

Багато хто напевне чув про "вуглеводне" або "білкове вікно", яке, як фантастичний портал, відкривається одразу після тренування і так само раптово закривається.

Однак останні дослідження показують, що теорії про наявність всіх цих "вікон" не зовсім правдиві.

Під час тренування руйнуються і утилізуються джерела енергії, пластичні і будівельні матеріали. Це особливо важливо пам'ятати за дефіциту калорій, коли джерелом енергії може стати білок, тобто власні м'язи.

Розщеплення білків після тренування підвищується, а їх синтез - знижується. Щоб запобігти втраті м'язів, потрібно заповнити білкові запаси після тренування. Наприклад, вживши порцію сироваткового протеїну.

Після тренінгу прийняти душ, переодягнутися і випити протеїн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим чоловіки найбільше псують сперму

Для струнких людей перший прийом їжі після тренування мають становити не тільки білки, а й вуглеводи. Їм необхідно поповнити тренувальні енерговитрати. Найпростіший варіант - протеїновий коктейль поєднаний із фруктами.

Вечеря після 18:00

Розщеплення жиру і ріст м'язів відбувається в період нічного сну. Щоб забезпечити ці процеси енергією і будівельним матеріалом, має бути повноцінна, збалансована вечеря. Тобто жодних вечірніх голодувань.

Не відмовляйтеся від вуглеводів під час вечері - вони сприяють виробленню серотоніну, який теж допомагає заснути. І вам точно не доведеться докладати зусиль, щоб заснути на голодний шлунок.

Головне завдання людини, яка тренується - дотриматися балансу за основними нутрієнтами і контролювати загальну калорійність раціону з урахуванням поставлених цілей.

Зараз ви читаєте новину «Що можна їсти після тренування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути