четвер, 29 листопада 2018 14:49

Що допоможе повноцінно висипатися

Що допоможе повноцінно висипатися
Наявність поруч собаки дарує жінкам відчуття безпеки. ФОТО: wycd.radio.com

Жінки мають якісніший і спокійніший сон за наявності під боком собаки. Поруч із таким улюбленцем вони відчувають комфорт і захищеність. Особливо, якщо пес пухнастий. За таких умов жінка почувається в більшій безпеці, ніж з іншою людиною,.

Позитивні сторони сну із собакою показало дослідження американських вчених із Коледжу імені Канізія в Нью-Йорку . Дослідникам вдалося виявити, що знаходження поруч пса допомагає жінкам повноцінно виспатися й прокинутися без відчуття розбитості. Пише відоме британське видання Dailymail.

Як показало дослідження, ті, хто спить із собакою, раніше вкладаються в ліжко й раніше прокидаються. З котами ж усе інакше. У власників таких улюбленців сон більш чуйний і переривчатий. Гірше сплять і ті, хто ділить ліжко з іншою людиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причини постійної втоми

Раніше розповіли, чому шкідливо досипати зранку. Як виявилось, через зайві 5-10 хвилин у ліжку мозок починає виділяти гормони, які відправляють організм у стан глибокого сну. Унаслідок цього людина встає з ліжка з відчуттям розбитості.

Зараз ви читаєте новину «Що допоможе повноцінно висипатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути