Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2024 10:47

Що буде з організмом, якщо з'їдати жменю кеш'ю

Що буде з організмом, якщо з'їдати жменю кеш'ю
Назвали горіхи, які корисні для артерій та серця Фото: pinterest

Вживання горіхів кеш'ю може позитивно впливати на артерії і знижувати рівень "поганого" холестерину. Також це добре вплине на здоров'я серця.

Артерії служать для перекачування збагаченої киснем крові від серця до всіх частин вашого тіла, а тому вони повинні бути міцними та гнучкими, пише HealthDigest.

Залежно від дієти, сімейного анамнезу та способу життя артерії можуть ставати жорсткішими, забиватись жиром і холестерином. Все це ускладнює циркуляцію крові та необхідних поживних речовин, спричиняючи високий кров'яний тиск або закупорку.

До накопичення бляшок в артерії може призвести вживання їжі з високим вмістом насичених жирів або трансжирів. Однак ненасичені жири з горіхів можуть допомогти знизити рівень холестерину ЛПНЩ і підвищити рівень холестерину ЛПВЩ, який витягує поганий холестерин із крові.

Скільки треба їсти кеш'ю на день

13 г жиру в 28 г сухих смажених кеш'ю можуть вас збентежити, але вони містять лише 2,6 грама насиченого жиру. Ця ж жменька горіхів забезпечить вас 6,8 грамами мононенасичених жирів і 2,2 грама поліненасичених жирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які горіхи здатні захистити чоловіків та жінок від смертельної хвороби

Як показали дослідження, заміна насичених жирів на поліненасичені може знизити ризик серцево-судинних захворювань на 19%. Кеш'ю є джерелом олеїнової кислоти (мононенасичені жири) і лінолевої кислоти (поліненасичені жири).

Знизити артеріальний тиск можна без ліків. Для цього треба змінити спосіб життя і деякі звички. Стежте за харчуванням та менше стресуйте.

А контролювати артеріальний тиск може мигдаль. Тому візьміть собі за звичку їсти його щодня.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з організмом, якщо з'їдати жменю кеш'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути