субота, 28 жовтня 2023 12:45

Що буде, якщо їсти чорнослив щодня

Що буде, якщо їсти чорнослив щодня
Назвали користь від чорносливу, якщо їсти його щоденно Фото: klopotenko

Чорнослив багатий на клітковину і тому допомагає полегшити запори. Але не всім відомо, що від нього є набагато більше користі.

Вживання чорносливу щодня може покращити рівень холестерину. Так дані досліджень, які презентувало на конференції Американське товариство харчування, пише Verywell.

Користь для здоров'я серця від тривалого споживання чорносливу була помічена у чоловіків.

У літніх жінок регулярне вживання чорносливу не мало негативного впливу на метаболічні показники. Йдеться про загальний холестерин, рівень цукру в крові та рівень інсуліну.

"Висновок полягає в тому, що чорнослив може підтримувати серцево-судинну систему. Тому щодня можна їсти п'ять-десять штук", – радник з питань харчування в Каліфорнії Андреа Джанколі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити чорнослив у домашніх умовах: корисні поради

Сушка свіжих слив на гарячому повітрі покращує поживні властивості та термін зберігання фруктів, тому це може бути причиною вибрати сушений варіант замість свіжих.

"Можливо, вам доведеться з'їсти більше слив, щоб отримати таку саму користь, але основний склад буде подібним", – сказала Майя Вадівелу, доктор філософії, доцент кафедри харчування в Університеті Род-Айленда.

З'їсти 5–10 сушених чорносливів може бути легше, ніж спробувати вмістити таку ж або більше свіжих слив. Цілі фрукти та овочі багаті клітковиною, сприяють ситості та, як правило, менш калорійні.

Користь чорносливу в тому, що він містить багато клітковини. Але для літніх жінок він має ще одну користь.

Якщо їсти щодня п'ять-шість плодів чорносливу, це запобігатиме втраті кісткової маси й допоможе боротися з остеопорозом, за словами американського дієтолога Крістофера Мора.Така властивість особливо важлива для жінок під час менопаузи, коли рівень естрогену в організмі зменшується і виникає ризик зниження мінеральної щільності кісток.

Зараз ви читаєте новину «Що буде, якщо їсти чорнослив щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути