Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2016 16:20

Школярам бракує зустрічей з лікарями про статеве виховання - венеролог

Школярам бракує зустрічей з лікарями про статеве виховання - венеролог
Фото: sunny7.ua

Сучасні підлітки дізнаються про статеві відносини у більшій мірі з порнофільмів, ніж від батьків та медиків. Через це потерпають від комплексів неповноцінностей та заражаються венеричними хворобами. Про це Gazeta.ua розповів заслужений лікар України, завідуючий венерологічним відділенням Київського міського шкіро-венерологічного диспансеру Михайло Хилинський.

"Років десять тому нас активно запрошували до шкіл, проводили лекції про статеве виховання, розповідали дітям про небезпеку, яку несуть невпорядковані статеві зв'язки, про нормальність у статевих відносинах. Сьогодні таких зустрічей у школах практично немає. А тоді, після досягнення 18-ти літнього віку вони приходять до нас з паталогіями, захворюваннями, починаємо розмовляти - а виявляється, що у них відсутнє елементарне статеве виховання", - говорить лікар.

Нерідко молоді люди звертаються до венеролога з підозрами про хвороби, яких насправді не мають - бояться, що малоактивні у інтимних відносинах та не можуть досягти успіху на рівні порнографічних зірок.

"Вони дивляться порноролики, порносюжети чи ще щось. І у них розуміння, що статевий акт триває ледь не годинами. Фізіологічно вони не розуміють, як це має відбуватися. Що в цьому має бути. Кажемо їм, що по фізіології вважається, що достатньо 3-5-ти фрікцій у чоловіка, і це вже вважається повноцінний статевий акт. А коли вони дивляться кіно по пів години чи по годині і так далі, вони не розуміють, що коли фільм знімається, робиться стільки дублів. У них виникає комплекс неповноцінності. І це серйозна проблема. Більше це стосується чоловіків. Люди звертаються, бо не знають, куди звернутися. Не розуміють, що це таке, і як має бути", - розповідає Михайло Хилинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венеролог рекомендує молодятам проходити медогляд перед походом у РАГС

Відсутність культури сексуального виховання призводить до того, що молоді люди стають пацієнтами венерологічних центрів та лікують хвороби, які передаються статевим шляхом. Такі як сифіліс, гонорея та гепатит.

"У нас спектр хворих - від наймолодших 18-ти років і більше до найстаріших. Люди не знають небезпеки венеричних хвороб, і це призводить до поганих наслідків", - говорить лікар.

Зараз ви читаєте новину «Школярам бракує зустрічей з лікарями про статеве виховання - венеролог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути