Ексклюзиви
понеділок, 17 жовтня 2016 17:31

Венеролог рекомендує молодятам проходити медогляд перед походом у РАГС

Венеролог рекомендує молодятам проходити медогляд перед походом у РАГС
Фото: goicb.by

Перш як почати сімейне життя, необхідно відвідати лікаря-венеролога, та пройти обстеження на ВІЛ-інфекцію, сифіліс та супутні хвороби, які передаються статевим шляхом. Вчасне лікування допоможе не лише захистити партнера від неприємної недуги, а й дозволить народити здорове потомство. Про це Gazeta.ua розповів заслужений лікар України, завідувач венерологічним відділенням Київського міського шкіро-венерологічного диспансеру Михайло Хилинський.

"Вчасний медогляд це не лише гігієна, а і повага до свого партнера. Коли ви ідете до РАГСу, там є документ, у якому необхідно зробити позначку "мій майбутній чоловік чи дружина знає мої попередні та теперішні хвороби". А у різних країнах світу, де є шлюбні контракти, неправдиві відомості про стан здоров'я ще й караються фінансово", - розповідає лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому доводиться видаляти камені з жовчного - хірург

Передовсім, медогляд дозволяє виявити ті недуги, які не проявляються назовні проте можуть мати серйозні наслідки.

"Якщо взяти ВІЛ. Це ще не СНІД. Бо СНІД - коли є клінічні, зовнішні прояви. Так от ВІЧ - це ще зовні практично здорова людина. Не має ні висипок, ні проявів. Хворобу можна виявити тільки лабораторним шляхом. Люди, коли створюють подружжя, не знають. А зараження відбувається. Але якщо вчасно лікуються, проводиться терапія - одужують та народжують здорове потомство. Хоч у нас зараз практично відсутнє статеве виховання, ця проблема є нашою з вами, і від правильної поведінки залежать наслідки", - розповідає лікар.

Зараз ви читаєте новину «Венеролог рекомендує молодятам проходити медогляд перед походом у РАГС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути