Верхньою межею безпечного кількості спожитої солі є 12,5 г в день. Це 2,5 чайні ложки.
Група вчених з Інституту досліджень здоров'я населення в Канаді встановила це, проаналізувавши частину даних, зібраних в рамках ще великого обсерваційного дослідження Prospective Urban Rural Epidemiology (PURE), повідомляє "Ракурс".
Експеримент PURE охоплює 95,7 тис. осіб у віці від 35 до 70 років в 18 країнах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не можна пити чай у пакетиках
Вчені відзначають, що перевищення цього показника призводить до проблем з серцево-судинною системою. Недостатнє вживання солі такж шкодить здоров'ю. Помірне споживання знижує ризик інфаркту.
ВООЗ вважає нормою добового споживання натрію для здорової людини 2 г в день, що відповідає 5 г солі або її чайній ложці. Цієї норми не дотримуються ніде в світі. Мінімальний рівень споживання в проаналізованих спільнотах становить 3 г натрію в день.
Вживання кукурудзяних пластівців загрожує розвитку серцево-судинних захворювань. Такого висновку вчені дійшли, перевіривши рівень цукру в крові людей, які віддавали перевагу цьому продукту.
Коментарі