Ексклюзиви
вівторок, 08 січня 2019 23:28

Синдром Сплячої Красуні: 11-річний хлопчик впадає в сплячку
3

Фото: thesun.co.uk

11-річний Мейсон Хау з англійського міста Корнуолла впадає на кілька тижнів у сплячку. Причина в синдромі Клейна-Левіна, який буває раз на мільйон, і виявити його дуже складно.

Симптоми хвороби схожі на звичайну лінь або втома.

При загостренні хвороби хлопчик спить вдень і вночі, а в звичайному стані постійно позіхає через сонливості. 41-річна мама хлопчика Мері говорить, що коли син прокидається після чергового нападу, він постійно хоче їсти.

Останній епізод сну тривав 6 тижнів до Різдва. Завдяки святковій метушні, хлопчик прокинувся і зараз почуває себе добре. Перед цим він спав протягом 3-х тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 шкідливих продуктів, якими ми годуємо дітей щодня

Фахівці ще не виявили точну причину виникнення даного синдрому, але припускають, що це пов'язано з генетичними факторами.

Євген Комаровський вважає, що дитині корисно лягати тоді, коли це зручно її батькам. І якщо батькам на роботу до 10:00, то купати дитину саме час о 24 годині, щоб після всім разом лягти спати.

"Не існує певного часу, коли дитину обов'язково треба укладати спати. Розмови про те, що необхідно укладати малюка не пізніше 21:00, - дурні міфи, які не підкріплені фактами. Кожен вечір ви будете здійснювати певні дії - масаж, гімнастика, купання у ванні, гігієнічні процедури, годування - і після цих дій всією сім'єю вкладатися спати. Це правильно", - пише лікар.

Зараз ви читаєте новину «Синдром Сплячої Красуні: 11-річний хлопчик впадає в сплячку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути