середа, 10 жовтня 2018 12:36

Сім'я чи робота: психолог розповів, чим варто пожертвувати

Сім'я чи робота: психолог розповів, чим варто пожертвувати
Суспільство змушує жертвувати сім'єю заради роботи і навпаки. Фото: SRGMarketing.com

Існує міф, що не можна бути успішним у кар'єрі та мати гарну сім'ю водночас. Потрібно чимось жертвувати.

Цей міф розвінчує психолог Михайло Лабковський в Instagram.

Кажуть, щоб стати хорошою мамою, потрібно забути про кар'єру. І навпаки, щоб досягнути успіху у власній справі, потрібно менше часу приділяти сім'ї та близьким. А от щоб вийти заміж жінку переконують у тому, що доведеться поступитися своїми інтересами, як подорожі, спілкування з подругами.

"Всі ці уявлення – неправильні. У житті насправді нічого не вартує реальних жертв. Всі ті речі, що роблять людину щасливою - сім'я, робота, самореалізація, шлюб і діти - повинні бути лише прикрасою життя, а не способом, що перетворить його на пекло", - каже Лабковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені зробили несподіване відкриття щодо "перших вражень"

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Нам с детства внушает, что все на свете стоит жертв. Если ты хочешь быть хорошей мамой, придется ставить крест на карьере. Если хочешь добиться серьезных денег – значит, не сможешь уделять достаточное время семье. Если мечтаешь выйти замуж, придется поступиться своими интересами, вроде путешествий, общения с подругами и многим другим. Друзья мои, это совершенно не так! в жизни на самом деле ничего реальных жертв не стоит! Все счастливые вещи – семья, работа, самореализация, брак и дети на самом деле должны быть украшением жизни, а не способом превратить ее в ад. Но поскольку многим вдолбили в голову, что без жертв – никак, люди сами вгоняют себя в замкнутый круг от которого страдают. Пора с этим прекращать! В Израиле, в Рамат-Гане, 23/10/18 пройдет моя лекция "Карьера, любовь, семья. Как найти баланс и не потерять себя". Ссылку на билеты вы сможете найти в "актуальном", в "шапке" профиля и в "сториз". Жду вас! ⠀ #лекция #психология #семья #любовь #карьера #израиль #лабковский

Публикация от Михаил Лабковский (@labkovskiyofficial)

Про конкуренцію у жіночих колективах сказано чимало. Мовляв, "як павуки в банці" чи "кубло змій". Але жіночі колективи - це не завжди щось невтішне. Там також є теплі стосунки.

Зараз ви читаєте новину «Сім'я чи робота: психолог розповів, чим варто пожертвувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути