субота, 10 квітня 2021 06:30

Народився засновник лженауки

Народився засновник лженауки
Сировиною для приготування гомеопатичних ліків служать речовини рослинного, тваринного походження і мінерали. Фото: fotografierende from Pexels

10 квітня у всьому віті відзначають день гомеопатії. Така дата обрана не випадково, пов'язана з днем ​​народження засновника гомеопатії Самуеля Ганемана. Він досліджував, як впливають на організм малі дози препаратів, що викликають симптоми, аналогічні симптомам захворювання.

Гомеопатія – це альтернативний напрям медицини, що з'явився в Європі наприкінці ХVIII століття. Її ключовим принципом є підхід "подібне лікується подібним". Тобто для лікування хвороби використовують надзвичайно малі дози речовини, яка провокує симптоми, ідентичні до симптомів цієї ж хвороби.

Сировиною для приготування гомеопатичних ліків служать речовини рослинного, тваринного походження і мінерали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неконтрольоване вживання антибіотиків може стати катастрофою

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я сьогодні прихильниками народної та альтернативної медицини визнають себе понад 100 млн європейців, з них 20 млн регулярно користуються послугами центрів народної чи альтернативної медицини та стільки ж обирають лікування, що включає елементи народної чи альтернативної медицини.

Більшість гомеопатичних ліків можна придбати в аптеках та медичних закладах без попередньої консультації або рецепта лікаря.

Разом з тим, численні наукові дослідження не можуть довести ефективність гомеопатії хоча б для одного захворювання, тому гемеопатію ще називають лженаукою.

Березовий сік омолоджує та зміцнює організм перед інфекціями. На смак він як вода, хоча й містить мікро- та мікроелементи. Вони відновлять сили організму після зимового авітамінозу.

Зараз ви читаєте новину «Народився засновник лженауки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути