Ексклюзиви
середа, 06 січня 2021 08:03

Різдвяні свята: який ризик підхопити Covid-19 у гостях

Різдвяні свята: який ризик підхопити Covid-19 у гостях
Знання про те, наскільки швидко вірус поширюється аерозольним шляхом, важливе для захисту не тільки на Різдво. Фото: pixabay.com

Якщо на Святвечір або Різдво серед гостей буде хоч один інфікований Covid-19, ризик зараження у закритому невеликому приміщенні зростає у кілька разів.

Під час розмови, кашлю, співу чи звичайного дихання у повітря потрапляють мікрокраплини, відомі, як аерозолі. Саме вони можуть містити заразні вірусні частинки, свідчать дані німецького видання Die Zeit.

"Неможливо точно передбачити, чи заражена людина передасть вірус далі. Але можливо й оцінити ризик. Ми можемо бути певні, що особливий ризик для людей заразитися вірусом SARS-CoV-2 становить саме перебування у приміщенні – шляхом вдихання аерозолів. Під час Різдва, ймовірно, що заразиться ще одна людина. Однак, це - середнє ймовірне значення: може пощастити, й не заразиться ніхто. А можуть заразитися до 5 осіб", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шокуючі цифри: у скількох країнах уже виявили новий штам Covid-19

Введення локдауну в Україні з 8 січня є повністю обґрунтованим. Статистика, яку зараз озвучують, є ілюзорною й не відповідає дійсності. Найближчим часом варто очікувати зростання.

Зараз ви читаєте новину «Різдвяні свята: який ризик підхопити Covid-19 у гостях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути