пʼятниця, 07 травня 2021 13:45

П'ять речей, які викликають передчасне старіння шкіри

П'ять речей, які викликають передчасне старіння шкіри
Старіння шкіри підганяє сидячий спосіб життя. Фото: spbthai.ru

Появу перших зморшок викликають не тільки вікові зміни, а й зовнішні фактори. Люди мають про них знати і уникати. Це захистить від передчасного старіння шкіри.

Сонце

Щоб продовжити молодість, варто зменшити перебування на сонці. Або хоча б захищати обличчя від його потрапляння.

Сонячне світло провокує появу зморшок, плям, розширення капілярів і рак шкіри. Потрібно щодня наносити на обличчя сонцезахисний крем з SPF 30 із вмістом титану або цинку.

Куріння

Багато хімічних речовин в тютюні розщеплюють колаген та еластин в шкірі, що робить її обвислою. Куріння також знижує приплив крові до шкіри, тому вона не отримує достатньо поживних речовин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три напої, які швидко знімають здуття живота

Зневоднення

Збереження гідратації має вирішальне значення не тільки для м'язів, суглобів і органів, а й для шкіри . Недостатнє споживання води збільшує ризики запальних захворювань - екзема, псоріаз і себорейний дерматит. Також зневоднення робить зморшки більш помітними.

Сидячий спосіб життя

Вправи корисні не тільки для тіла, але і для шкіри. Помірна фізична активність перешкоджає старінню. Такі вправи покращують кровообіг і зміцнюють імунну систему.

Активна міміка

За даними Американської академії дерматологічної асоціації, що зморшки з'являються при постійному скороченні одних і тих же основних м'язів обличчя. Один із найпоширеніших прикладів таких скорочень – коли людина примружується на сонці.

Від безсоння допомагають не тільки певні напої. Є продукти, які налаштують організм на міцний сон. Без нього може ослабнути імунітет, виникне ризик діабету та підскаче тиск. Про них - далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «П'ять речей, які викликають передчасне старіння шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути