Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2018 05:28

П'ять продуктів, які не варто їсти на дієті перед сном

П'ять продуктів, які не варто їсти на дієті перед сном
П'ять продуктів, які не варто їсти перед сном. Фото winestreet.ru

Кілька видів продуктів можуть зробити сон неспокійним, сприяти переїданню наступного дня і знизити в організмі рівень гормонів, що спалюють жир. Згідно з останніми дослідженням вчених, поганий сон знижує чутливість до інсуліну й рівень гормону росту, одночасно підвищуючи рівень кортизолу - гормону стресу.

Чорний шоколад

Він здається здоровим способом задовольнити бажання солодкого, але такий нічний перекус - саме те, чого вам не треба перед сном: це кофеїн, теобромін (ще один стимулятор) і цукор. І в той час як перші два можуть ускладнити засинання, останній може саботувати ваші зусилля в зниженні ваги.

"Сон на стрибку швидкодіючого цукру - ідеальне середовище для відкладення жиру", - говорить дієтолог Бетсі Опіт, повідомляє Men`s Health. "Поки ваш організм буде переробляти частину цукру для підтримки вашого тіла під час сну, велика його частина буде відкладатися у вигляді жиру".

Кокосове масло і козячий сир

Продукти з високим вмістом насичених жирів можуть насичувати і сприяти зниженню вашої ваги, але можуть нашкодити, якщо ви вживаєте їх прямо перед сном.

"Насичені жири можуть створити заслінку, яка розділить нижній відрізок стравоходу й шлунок. Оскільки для перетравлювання жирів потрібно багато часу, ваша ранкова їжа не зможе відразу потрапити в стравохід і розбудити вас", - говорить експерт Джим Уайт, експерт із дієтичного харчування.

Гострі соуси

Поїдання гострих соусів з будь-яким продуктом менш ніж за годину до сну викличе печію і поганий сон. Як і жирна їжа, пряні продукти можуть призвести до розслаблення нижнього сфінктера стравоходу, що дозволяє кислотам підніматися зі шлунка вгору.

Червоне вино

Деякі експерти в області здоров'я кажуть, що келих червоного вина перед сном може бути корисний для вас, але це не зовсім так. Алкоголь не є підходящим напоєм на ніч. "Безсумнівно, вам захочеться спати, але вам не вдасться досягти глибоких, відновлювальних стадій сну", - говорить Уайт.

Кожен випитий вами стакан алкоголю вимагає годинної відстрочки, перш ніж вирушити в ліжко.

Печиво й тістечка

Перед печивом і тістечками найважче встояти ввечері, але якщо ви намагаєтеся зберегти форму або схуднути, краще прибережіть їх для денного часу.

Цукор працює в нашому організмі як паливо. Додайте його прямо перед сном, коли запаси накопичених вуглеводів у вашому тілі вже перевищені, і цукор, швидше за все, відкладеться в запаси у вигляді жиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як офісні перекуси впливають на організм.

Дослідники американської Школи громадської охорони здоров'я Університету Джона Хопкінса довели, що вживання деяких овочів і фруктів відновлює функцію легенів і запобігає передчасному старінню. Насамперед йдеться про помідори і яблука.

Зараз ви читаєте новину «П'ять продуктів, які не варто їсти на дієті перед сном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути