Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2024 15:54

П'ять фруктів, які дозрівають після того, як їх зірвали

П'ять фруктів, які дозрівають після того, як їх зірвали
Фрукти, які дозрівають вже після покупки Фото: pinterest

Фрукти, які дозрівають вже після покупки

Є фрукти, які дозрівають вже після того, як їх зірвали або принесете їх додому після купівлі.

Називаємо п'ять продуктів, які мають таку особливість.

Банани

Вони продовжують дозрівати після того, як їх зібрали та продали, тому важливо враховувати, коли та як ви плануєте їх використовувати. Якщо хочете насолоджуватися ними стиглими пізніше, вибирайте незрілі банани з повністю зеленою шкіркою. За кімнатної температури їм знадобиться близько тижня, щоб дозріти.

Якщо ви хочете з'їсти банани раніше або якщо ви хочете перезрілі банани для запікання - помістіть їх у коричневий паперовий пакет разом із яблуком. Крім того, якщо банани дозріли, і ви не готові їх використовувати, покладіть у холодильник на кілька днів, щоб уповільнити процес.

Більшість кісточкових фруктів

Недозрілі персики, сливи, нектарини і абрикоси у домашніх умовах дозрівають близько двох-трьох днів. Тому, якщо ви плануєте насолоджуватися цими кісточковими фруктами протягом наступного тижня або близько того, подумайте про покупку різного ступеня зрілості. Таким чином ви матимете кілька фруктів, готових до вживання, а деякі будуть готові протягом наступних кількох днів.

Як визначити, чи стиглий кісточковий плід: обережно стисніть його. Незрілі фрукти будуть твердими та жорсткими, тоді як стиглі - трошки м'якшими. Коли кісточковий плід дозріє, насолоджуйтеся ним негайно або зберігайте в холодильнику протягом трьох-п'яти днів.

Груші

Їх збирають не дозрілими, оскільки вони не дозрівають на дереві. Однак після того, як принесете додому, вони дозріють на вашій кухні при кімнатній температурі.

Можете пришвидшити процес, зберігаючи їх поруч з яблуками або бананами, які виділяють етилен, газ, що сприяє дозріванню.

Стиглі груші трохи м'якшають, коли ви їх стискаєте. Вони не збережуться довго, тому доведеться їх скоро з'їсти. В іншому випадку стиглі груші можна зберігати в холодильнику від трьох до п'яти днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Овочі та фрукти довголіття: 10 продуктів, які уповільнюють старіння

Ківі

У домашніх умовах ківі дозріває за кімнатної температури протягом трьох-п'яти днів, особливо якщо його покласти поруч з бананами та яблуками.

Стиглий ківі починає м'якшати, мати солодкий фруктовий запах. Ви можете зберігати стиглі ківі в холодильнику ще сім днів або два тижні, якщо помістити їх у поліетиленовий пакет.

Манго

Він продовжить дозрівати після того, як принесете його додому.

При зберіганні при кімнатній температурі незрілі манго будуть готові до вживання протягом трьох-восьми днів. Щоб скоротити процес до двох днів, помістіть фрукти в коричневий паперовий пакет.

Як визначити, чи дозрів: стиглі манго матимуть легкий солодкуватий аромат і трохи піддаються легкому тиску. Якщо ви не готові їх їсти, зберігайте у холодильнику, щоб сповільнити подальше дозрівання.

Манго вважають найсмачнішим екзотичним фруктом. У стиглому стані плоди тропічного дерева мають сильний аромат, а на смак солодкі та дуже соковиті. Волокниста структура, великий вміст вітамінів та цінних мікроелементів роблять їх дуже корисними для здоров'я.

Завдяки смаковим якостям манго люблять дорослі та діти. З нього можна приготувати смачні та корисні страви, збагачувати ним дієти та включати до раціону правильного харчування. Справжнє джерело вітамінів допомагає покращити імунітет і позитивно впливає на роботу серця.

Зараз ви читаєте новину «П'ять фруктів, які дозрівають після того, як їх зірвали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути