Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2023 08:30

П'ять домашніх способів позбутись кашлю

П'ять домашніх способів позбутись кашлю
Є кілька способів позбутись набридливого кашлю Фото: pinterest

Кашель може бути мокрим чи сухим, але доволі часто — виснажливим. Іноді може здатися, що ваш кашель триватиме вічно На щастя, є багато способів полегшити його, причому в домашніх умовах.

Якщо ж звернутися до лікаря немає можливості, тоді розгляньте один із наступних народних методів. Вони допоможуть полегшити кашель в домашніх умовах, пише tviysvit.

Пийте багато рідини

Ваша бабуся мала рацію: якщо ви захворіли, важливо багато пити. Це не тільки запобігає зневодненню, але й допомагає вашій імунній системі боротися з вірусними інфекціями. Крім того, вживання великої кількості рідини допомагає розріджувати слиз і зменшує дискомфорт, пов'язаний з болем у горлі.

Подбайте про те, щоб біля вас завжди була пляшка води або горня теплого чаю. До того ж, деякі чаї мають антибактеріальні та протизапальні властивості, які забезпечують деяке полегшення. Варто спробувати імбирний чай, який має сильні протизапальні та антиоксидантні властивості.

Додайте мед

Додайте в чай трохи меду, який є старовинним засобом для заспокоєння болю в горлі та кашлю. Мед має протизапальні, антиоксидантні та антибактеріальні властивості, які покращують стан верхніх дихальних шляхів і полегшують кашель.

Полощіть горло солоною водою

Це простий, безпечний і недорогий домашній засіб. Він заспокоїть першіння в горлі, яке може провокувати ваш кашель. Крім того, полоскання горла солоною водою допомагає вбити бактерії, розрідити слиз і полегшити біль і дискомфорт.

Щоб зробити розчин для полоскання, просто розчиніть від 1/4 до 1/2 чайної ложки солі в склянці теплої води. Полощіть горло приблизно 30 секунд, потім виплюньте.

Використовуйте зволожувач повітря

За даними наукових досліджень, вдихання сухого повітря пов'язане з респіраторними проблемами, зокрема кашлем. А використання зволожувача може допомогти усунути ці проблеми. Пристрій випускає водяну пару, щоб підвищити рівень вологи в повітрі. А це, відповідно, допомагає розрідити та вивести слиз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічний кашель заважає спати: поради, які допоможуть

Якщо у вас немає такого приладу, ви можете зволожити повітря в приміщенні іншим способом. Візьміть рушник, намочіть його, відтисніть і розвішайте на бильце вашого ліжка. Це один із народних методів, який допомагає полегшити сухий кашель.

Прийміть гарячу ванну або душ

Ви також можете отримати той самий ефект зволоження, просто зайшовши у ванну кімнату та ввімкнувши душ. Вдихання пари від гарячої води може полегшити кашель та інші симптоми закладеності. Крім того, додатковий бонус: це чудово підходить для відпочинку та зняття стресу після довгого дня.

Якщо стан погіршується, не відкладайте візит до сімейного лікаря. Він призначить ефективне лікування, щоб якнайшвидше допомогти вам видужати.

Малинове варення в разі застуди допомагає зменшити кашель, пом'якшити біль в горлі. В малині міститься природна ацетилсаліцилова кислота, що надає на організм людини жарознижувальний ефект, тому малинове варення рекомендується вживати при підвищеній температурі в якості жарознижуючого.

Крім цього, на відміну від аспірину малинове варення не провокує розвиток виразки шлунка і гастриту.

Зараз ви читаєте новину «П'ять домашніх способів позбутись кашлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути