неділя, 28 червня 2020 22:03

Путін хоче землі і крові, треба готувати автомати: 5 блогів тижня

Путін хоче землі і крові, треба готувати автомати: 5 блогів тижня
У Путіна ломка. Військове загострення в Україні неминуче. Фото: Reuters

Gazeta.ua пропонує п'ять блогів, які були найпопулярнішими цього тижня на сайті.

1. Ніяку владу президент Росії Володимир Путін не узурпував. Йому її принесли на блюдечку піддані, які мріють про рейх, засинають і прокидаються з думкою про свою "особливу російську велич". Путін хоче "творити історію", він жадає війни, землі і крові. Цього ж хочуть маси його "носіїв". Нам треба готувати автомати, міномети, танки і ППО. Домовитися з ними ні про що не вдасться, вважає журналіст Айдер Муждабаєв.

2. Скажена ломка Путіна в останні дні - результат усвідомлення ним провалу плану, який виношував з 2014 року. Хотів одним кидком кісток переграти світову історію і взяти реванш за поразку СРСР у холодній війні. Безпрецедентні "величезні" територіальні претензії до своїх найближчих сусідів - це компенсаторна реакція пацієнта, що зіткнувся з жорстким опором на натівському напрямі. При подібному його психічному стані військова ескалація в Україні в найближчі місяці практично неминуча, переконаний російський політолог Андрій Піонтковський.

3. Це не Україна - держава, яка залишила СРСР без будь-якої процедури і з "подарунками від російського народу", як говорить Путін. Україна проголосила незалежність і отримала всенародне схвалення цієї ідеї на всій своїй території. А Росія - незаконне утворення, створене групою змовників, які навіть і не подумали звернутися до народу. Велика ДНР від Калініграда до Владивостока. Перше, що має зробити Путін - віддати Україні вкрадений 1924 року Таганрог. Нема чого незаконно виходити з Радянського Союзу з подарунками українського народу, наголошує публіцист Віталій Портников.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль створив собі вибухонебезпечну проблему

4. Магній бере участь в більш ніж 300 метаболічних реакціях в організмі. Добова потреба становить 400-420 мг для чоловіків і 310-320 для жінок. Велика кількість магнію міститься в овочах з листям темно-зеленого кольору. Його багато в морських водоростях, морепродуктах. Є він у бобових, рибі, м'ясі, горіхах, сухофруктах, овочах і фруктах. Багато магнію містить м'ясо равликів, пояснює дієтологиня Світлана Фус.

5. Ми вже другий рік спостерігаємо за людиною, яка не вміє нічого, крім як грати ролі за написаним не ним сценарієм. Ну немає у нашого президента Володимира Зеленського жодного реального досвіду, крім артистичного! Тому він, як у тій старій радянській пісні, пам'ятає здебільшого те, що було не з ним, а з тими, чиї ролі він виконував. Одне прикро – раніше фразу "все, что было не со мной, - помню" вживали зазвичай по відношенню до тих, хто напивався до безтями. Тепер же доводиться говорити те ж саме про президента, міркує журналіст Микола Несенюк.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче землі і крові, треба готувати автомати: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути