понеділок, 19 березня 2018 05:28

Психологи назвали щоденну звичку, яка викликає депресію і розлади

Психологи назвали щоденну звичку, яка викликає депресію і розлади

Психологи виявили, що перевірка телефону виявилась дуже небезпечною, адже згубно впливає на підкіркові ділянки мозку. Вчені виявили, що хвилювання за гаджети викликає депресію і розлади психіки.

"Американець щодня перевіряє телефон кожні 12 хвилин або 80 разів на день. Коментар в соцмережі викликає ту ж реакцію в мозку, що і секс і їжа. Це було зроблено цілеспрямовано. Виникає залежність, яка переростає у депресію, відчуття неспокою і може викликати психічні розлади", - йдеться в повідомленні Дженні Єп, психолога із США.

Вчені виявили, що з 1999 по 2014 рік рівень самогубств в США збільшився на 24%. Темпи депресії і занепокоєння різко зросли, особливо серед молоді. З 2005 по 2014 рік число підлітків, які повідомили про депресії, зросла на 37%.

"Це не означає, що наші звички в соціальних мережах безпосередньо викликають ці результати. Але цифровий світ призвів до ізоляції, коли для спілкування людині більше не потрібні інші люди. Такі звички викликають бажання усамітнитися, щоб посидіти в соцмережі. Молодь ховається не тільки від дорослих, а й від однолітків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали головні правила догляду за очима.

Фахівці визначили перелік з десяти спеціальностей, які стануть затребуваними у найближчому майбутньому. Він допоможе батькам правильно скерувати свою дитину при виборі професії.

Зараз ви читаєте новину «Психологи назвали щоденну звичку, яка викликає депресію і розлади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути