Газовані солодкі напої, смажена їжа та маринована оцтом, а також пиво та шампанське - продукти, які найчастіше викликають виразку шлунку. Про це пише ladyhealth.
Виразка шлунку може виникнути, якщо людина вживає у великій кількості продукти, некомфортні для шлунку, а також коли харчується вкрай рідко. Небезпечне для здоров'я вживання кави та міцного чаю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікування гастриту починають із розвантаження шлунка
Провокують появу виразки і стреси. Тому їх варто уникати. Ще один чинник - холікобактерія у слизових оболонках.
Смажене мясо, шматок торту чи кілька цитрусів можуть принести не тільки насолоду. У кожної людини список "небезпечних" продуктів свої. Через кілька години після перекусу у грудях з'являється печіння. Воно виникає коли кислота з шлункового соку потрапляє в стравохід і подразнює його слизову оболонку.
Коментарі