Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2018 05:28

Про що вказують мурахи по тілу

Про що вказують мурахи по тілу
Мурашки по тілу вказують на щасливу людину. Фото gs.fm

Вчені встановили зв'язок між мурашками по шкірі і високим рівнем щастя та здоров'я протягом життя.

"Вчені намагалися з'ясувати відмінності в рівні життя тих, хто відчуває мурашки по шкірі під час прослуховування музики і тих, кому не знайомий це стан. Вони оцінювали відповіді 100 добровольців, які відвідували концерти з живою музикою, а також відстежували фізіологічні реакції учасників дослідження за допомогою спеціального монітора. Дослідження було проведено цього літа під час музичних фестивалів Редінг і Лідс у Великій Британії", - повідомив дослідник Робін Мерфі, пише The Independent.

В результаті з'ясувалося, що ті добровольці, які відчували мурашки від живої музики, мали більш міцне здоров'я, а також більш високий рівень щастя. За даними дослідників, мурашки по шкірі спостерігалися у 55 відсотків учасників експерименту, переважно у жінок, які частіше проявляли емоційний відгук на живу музику, ніж чоловіки.

Крім того, тих учасників дослідження, які відчували мурашки по шкірі під час фестивалю щонайменше один раз, описували, як більш приємних і чуйних співрозмовників.

"Результати нашого дослідження абсолютно феноменальні і дозволяють визначити риси особистості, якими володіють люди, що відчувають мурашки по шкірі. Ми встановили, що мурашки можуть свідчити про загальний добробут людини, про його хороший настрій, міцне здоров'я і більш високий рівень щастя протягом життя в порівнянні з тими, кому цей стан не знайомий".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли вплив тренування на тривалість життя

Вчені Бернського університету заявили, що пік свого щастя люди досягають ближче до 60 років. В експерименті брало участь 165 тисяч людей у віці від 4 до 94 років.

Зараз ви читаєте новину «Про що вказують мурахи по тілу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути