пʼятниця, 07 вересня 2018 05:28

Знайшли вплив тренування на тривалість життя

Знайшли вплив тренування на тривалість життя
Тренування можуть подовжити життя . Фото gs.fm

Американські вчені довели, що силові тренування позитивно впливають на тривалість життя.

"Вчені з університету Мічігану в США встановили, що у людей зі слабкими м'язами ризик передчасної смерті збільшений на 50 відсотків в порівнянні з тими, хто регулярно зміцнює свою м'язову тканину за допомогою фізичної активності, включаючи силові тренування. Крім того, вчені порекомендували приділяти особливу увагу зміцненню м'язів людям в літньому віці", - йдеться в повідомленні Maxim.

Фахівці також повідомили, що сила рукостискання є найважливішим індикатором здоров'я. Вчені додали, що якщо м'язи рук слабкі, то, найімовірніше, і інші м'язи, включаючи серце, вкрай ослаблені.

Варто зазначити, що в ході дослідження вчені аналізували м'язову силу, включаючи силу рукостискання, 8300 чоловіків і жінок у віці від 60 років. В результаті з'ясувалося, що до категорії людей зі слабкими м'язами можна віднести майже половину учасників дослідження - 46 відсотків.

"Зміцнювати силу м'язів протягом всього життя, особливо в зрілому віці, надзвичайно важливо для довголіття і здорового старіння", - повідомили дослідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали корисний для серця продукт

Британські вчені визначили шість звичок, які позитивно впливають на відчуття щастя, тривалість життя і допоможуть поліпшити здоров'я. В ході масштабного дослідження вчені з Гарварду спостерігали за 800 людьми протягом усього їхнього життя, щоб вивчити, які фактори мають найбільший вплив на рівень щастя людини.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли вплив тренування на тривалість життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути