четвер, 02 серпня 2018 17:23

Принесуть щастя і спокій: учені назвали користь грибів

Принесуть щастя і спокій: учені назвали користь грибів
Учені довели, що регулярне вживання грибів робить людей здоровішими. Фото: Politeka

Дощове літо тішить українців гарним урожаєм грибів. Усі види їстівних досить корисні, вони містять білок, клітковину, вітаміни групи В і антиоксидант селен. Науковці вважають, що регулярне вживання цьго продукту робить людей здоровішими, спокійнішими та щасливішими.

Селен допомагає підтримувати імунну систему. А печериці містять ще й вітамін D, адже під час вирощування піддаються впливу ультрафіолетових ламп,пише zhyvyaktyvno.

Гриби ще називають рослинним "м'ясом" - вони містять багато білків. Через важку засвоюваність цієї речовини їх слід різати на маленькі шматочки і добре пережовувати. Не варто вживати людям зі "слабким" шлунком.

Також гриби мають цінні амінокислоти -лізин, лейцин, триптофан. У них також є незамінні жири-ліпіди, стерини, фосфатиди, ефірні олії та поліненасичені жирні кислоти, які не можуть синтезуватися в організмі людини. Ці речовини забезпечують нормальний ріст тканин, метаболізм і перешкоджають відкладенню "поганого" холестерину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти з найбільшою кількістю вітамінів

Вуглеводи у складі грибів нормалізують шлункову мікрофлору та виводять токсини. А ще містять лимонну, винну, щавлеву, фумарову, пантотенову й аскорбінову кислоти й багато ферментів, які допомагають розщеплювати жири.

Мають імунозміцнюючу, антиоксидантну, противірусну, антибактеріальну, антипаразитну та протидіабетну дію.

Калій регулює роботу серця та судин, фосфор покращує метаболізм, а залізо відповідає за рівень гемоглобіну. Деякі сорти використовують у профілактиці раку та хворобі Альцгеймера - вони захищають клітини від пошкодження ДНК.

Фітонукові речовини допомагають запобігти прилипанню клітин до стінок кровоносних судин і утворенню так званих холестеринових бляшок.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун опублікувала в Facebook поради про те, як захистити себе від отруйних грибів і що робити, якщо виникла підозра в отруєнні грибами. Найкраще відмовитися від споживання дикорослих, замінивши їх такими, що вирощують штучно, які підлягають контролю та продаються в торговельний мережі.

Зараз ви читаєте новину «Принесуть щастя і спокій: учені назвали користь грибів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути