вівторок, 30 квітня 2019 20:50

При алергії заборонено їсти фрукти

При алергії заборонено їсти фрукти
Євген Симонець забороняє людям з алергією на вільху їсти ківі Фото: Катерина Романчук

При алергії замало пити протигістамінні препарати. Важливі також і алергосуміжні продукти. Тобто при алергії на березу не можна їсти яблука, груші, сливи, вишні та черешні. Людям з алергією на вільху — ківі. На дуб — усі види горіхів, окрім арахісу.

Береза зацвітає перша, за нею вільха, ліщина й дуб. Це одні з найпоширеніших природних алергенів. Далі цвіте різнотрав'я й тополя.

Про це розповідає столичний пульмонолог Євген Симонець.

"За 10 років алергія вийде на одне з перших місць серед причин захворюваності людей, або навіть смертності. Але з цим нічого не можна зробити, хіба виїхати на безлюдний острів. Незахищені й люди із села. Вони хоч і їдять свої овочі та м'ясо, але вирощують їх на комбікормі та мінеральних добривах. А це все хімія", - наголошує лікар.

При алергії набрякає слизова дихальних шляхів, рідше проявляється кон'юнктивіт. Закладає ніс, дере в горлі й нижче — аж до бронхів. Пече у грудях, зникає апетит і з'являється слабкість. Без лікування триває кілька місяців.

Для визначення алергії потрібно зробити алергоскринінг. В нього варто обов'язково включити маркер перехресної реакції. Він дозволяє виявити більше алергенів. Наприклад, при алергії на цвітіння берези у хворого також є реакція на вільху та ліщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали протизапальні ягоди, які лікують простатит

Алергія — реакція організму на чужорідний білок. Може вперше проявитися в дорослому віці на алерген, із яким раніше організм не стикався.

Весняний авітаміноз не можна лікувати полівітамінними комплексами. Особливо тими, що привезені з-за кордону. Вони розраховані на місцевих людей. З їхнім раціоном та стилем життя. В українців зовсім інші організми і ці препарати не принесуть ніякої користі.

Дефіцит вітаміну С проявляється стоматитом — виразками на яснах. Його можна уникнути, вживаючи лимони, цибулю чи кислу капусту. Нестача вітаміну А позначається на стані шкіри й нігтів. На них з'являються білі цятки. Шкіра нагадує курячу. Сохне, лущиться, як на лапах у птиці. Поповнити запаси вітаміну А допоможуть морква, курячий жовток і кукурудза.

Зараз ви читаєте новину «При алергії заборонено їсти фрукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути