середа, 26 червня 2019 15:17

"Поводився наче Халк": хлопця повернули до життя після 20-хвилинної зупинки серця

Автор: dailymail.co.uk
  Попри прогнози лікарів, Майклу вдалося уникнути пошкодження мозку.
Попри прогнози лікарів, Майклу вдалося уникнути пошкодження мозку.

20-річний Майкл Труйтт з американського штату Мічиган протягом 20 хвилин перебував у стані клінічної смерті. Серце хлопця зупинилося від удару струмом.

Сталося все, коли Майкл ніс металеву драбину. Не помітивши оголений дріт, він зачепив його ногою. Пише відоме британське видання Dailymail.

Парамедики прибули на місце через 4 хвилини. Намагалися реанімувати хлопця, але безуспішно. Тоді Майкла доправили в лікарню, де продовжили боротися за його життя. Через 20 хвилин марних спроб серце медикам таки вдалося запустити.

Усе, що Майкл пам'ятає: він ішов з драбиною в руках й отямився уже в лікарні, в оточенні медиків, які тримали в руках дефібрилятори й приголомшено на нього дивилися. Хлопець не пригадує ні відчуття болю від удару струмом, ні того, як упав на землю.

"Коли він прийшов до тями, поводився наче Халк: схопившись за поручні, почав трясти ліжко з величезною силою. Усій медико-санітарній групі довелося його утримувати", — розповіла медсестра, яка доглядала за Майклом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельні щупальця: морська потвора вкрила тіло жінки страшними рубцями

Попри побоювання лікарів, серйозних наслідків такого тривалого перебування в стані клінічної смерті в хлопця не виявилося. Єдине — пальці на нозі, у які Майкла вдарило струмом, втратили чутливість.

"За менш ніж 5 хвилин клітини мозку починають вмирати від нестачі кисню. Випадок Майкла — це диво. Усі функції його мозку в порядку. Це показує, наскільки важливо одразу почати робити непрямий масаж серця, щоб насичена киснем кров продовжила надходити до мозку", — каже завідувачка відділення травматології Барбара Сміт.

Навіть короткочасний вплив струму може стати причиною зупинки дихання й серцебиття. Визначальну роль у порятунку постраждалого відіграє вчасне надання першої допомоги — закритого масажу серця й штучного дихання. Їх треба робити паралельно з викликом швидкої допомоги.

Зараз ви читаєте новину «"Поводився наче Халк": хлопця повернули до життя після 20-хвилинної зупинки серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути