середа, 14 лютого 2018 17:41

Повідомили, яких сироваток від смертельних хвороб катастрофічно не вистачає

Повідомили, яких сироваток від смертельних хвороб катастрофічно не вистачає
В Києві немає сироватки проти ботулізму. Фото: Уніан

У лікарнях Києва немає сироватки проти ботулізму і дифтерії.

Про це розповіла Валентина Гінзбург, директор департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації, передає Уніан.

"Що стосується сироватки проти ботулізму як лікувального препарату, то її немає, як і проти дифтерії. Постачальник у нас - Міністерство охорони здоров'я. Коли були випадки ботулізму в Києві - 10 випадків - у минулому році, то хворі самі купували. На превеликий жаль, така ситуація, і ми не можемо на неї вплинути", - зазначила вона.

Гінзбург додала, що, за даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні є противодифтерійна сироватка, отримана як гуманітарна допомога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому в Україні дефіцит риби

"Що стосується наявності вакцин проти дифтерії - вона є в достатній кількості для всіх вікових категорій. Вже вакциновано більше 23 тис. осіб, серед них 3 тис. - це дорослі. Спалаху не буде, якщо всі будуть вакцинуватися", - додала Гінзбург.

У Львівській області зареєстровано 3 випадки захворювань на ботулізм, тоді як за весь 2017 рік зареєстровано 6 випадків. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі Львівської області. Захворіли мешканці Стрийського, Жидачівського та Самбірського районів.Минулого року від ботулізму померли 14 українців.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, яких сироваток від смертельних хвороб катастрофічно не вистачає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути