Нове дослідження показало, що вино може знизити ризик зараження Covid-19.
Цей висновок поширюється і на білі сорти напою, і на шампанське. Результати дослідження було опубліковано у журналі Frontiers In Nutrition.
Фахівці лікарні Shenzhen Kangning Hospital у Китаї проаналізували дані, що зберігаються у британській базі UK Biobank
Згідно зі звітом, у людей, які випивають п'ять і більше келихів червоного вина на тиждень, ризик заразитися Covid-19 знижувався на 17%. Вчені вважають, що це пов'язано з високим вмістом поліфенолу у напої, що допомагає боротися з вірусом.
Проте не лише червоне вино має такі захисні властивості. Як з'ясувалося, біле та шампанське вино також можуть знизити ризик зараження коронавірусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці дали п'ять порад для здорового сну
Дослідження показало, що ті, хто випивав на тиждень від однієї до чотирьох келихів будь-якого з цих напоїв, мали на 8% менше шансів інфікуватися.
Водночас у результатах дослідження є погані новини для любителів пива. Як з'ясувалося, ті, хто вживав будь-яку кількість цього пінного алкогольного напою, мали на 28% більший ризик захворіти на коронавірус. Аналогічний результат показали дані про сидр.
Видання Express при цьому звернуло увагу на важливий висновок: те, що вино може знизити ризик зараження Сovid-19, не повинно спонукати людей зловживати алкоголем, оскільки спиртне, як доведено вченими, має багато негативних наслідків для здоров'я.
Не варто радикально ставитися і до пива або сидру. Також наголошується, що жодний із напоїв не зможе замінити вакцинацію, яка справді здатна захистити від інфікування.
В Україні очікується спад захворюваності на Covid-19 весною і влітку.
Зниження кількості випадків буде поступовим і триватиме майже до середини травня. Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю "Укрінформ".
З травня прогнозуються мінімальні показники впродовж усього літа.
Коментарі