четвер, 22 червня 2017 16:51

Помідори небезпечні для здоров'я: кому заборонено їх їсти

Помідори небезпечні для здоров'я: кому заборонено їх їсти
Помідори шкідливо їстиі з м'ясом, яйцями і рибою Фото: nday.te.ua

Здавався б, багатий вітамінами помідор організму може приносити лише користь. На противагу цій думці, лікарі твердять, що томати шкодять певним людям.

Томати протипоказано їсти при:

Алергії на помідори

Причина харчової алергії на томати криється у наявності в них певних антигенів - антоцианіна і лікопену. Симптомами харчової алергії є: нудота, блювота, біль у шлунку, нежить та набряклість.

При жовчнокам'яній хворобі

Органічні кислоти з томатів беруть участь у процесі травлення. Також вони мають здатність активізувати діяльність шлунка, підшлункової залози, здатні посилювати моторику кишечника.

При наявності каменів у жовчному міхурі

Вони мають досить активний жовчогінний ефек і можуть викликати спазми в жовчному міхурі, зрушення каменів і закупорку жовчовивідних шляхів, наслідки чого можуть бути вельми сумні.

При захворюванні нирок

В томатах міститься так звана щавлева кислота. Її велика кількість негативно впливає на водно-сольовий обмін. Вживання консервованих помідорів викликає зростання каменів у нирках.

При хворобах суглобів

У зв'язку з наявністю тієї самої щавлевої кислоти томати мають здатність викликати сильні болі в суглобах людини.

Тому тим, хто страждає від захворювання опорно-рухового апарату і вже мав проблеми зі суглобами, також не рекомендується їсти помідори.

При запаленні підшлункової залози

При панкреатиті не слід вживати овочі і фрукти, що містять багато кислот, оскільки вони подразнюють її ніжну і запалену слизову. Особливо протипоказані в цей період нестиглі і зелені томати.

Помідори несумісні з виразкою шлунка

Якщо ж у вас гостра фаза однієї із цих хвороб, то бажано і зовсім виключити їх зі свого раціону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фрукт, який найкраще впливає на роботу серця

Як найкраще вжити помідори, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю?

Краще не вживати томати одночасно з хлібом. Це може викликати підвищену газовиділення і здуття живота (метеоризм). Щоб подібних проблем не виникало, тим часом як ви з'їли хліб і помідор має пройти не менше 2-3 годин.

Бажано не поєднувати помідори на одній тарілці з м'ясом, яйцями і рибою. Це важко впливає на шлунково-кишковий тракт, особливо - на підшлункову залозу.

Також не слід запивати їжу томатним соком - він розбавить виділяються органами травлення речовини, і це стане перешкодою для здорового процесу перетравлення їжі.

Томатний сік - це самостійний прийом їжі. Тому, якщо ви хочете поласувати томатним соком, має пройти не менше півгодини після останнього прийому їжі.

Зараз ви читаєте новину «Помідори небезпечні для здоров'я: кому заборонено їх їсти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути