понеділок, 14 листопада 2016 14:12

Паралізовані ноги запускають нейротехнології

Паралізовані ноги запускають нейротехнології
Фото: popnano.ru

Швейцарські науковці застосували засоби безпровідникового зв'язку для лікування ушкодженого спинного мозку паралізованим мавпам. На прикладі тварин випробували техніку для лікування людини. Досліди проводили спеціалісти Федеральної політехніки в Лозані.

Під час експерименту спостерігали за мавпами, які не могли керувати однією з лап. Тваринам вщеплювали імплантант до спинного мозку - електроди, які аналізують активність кінцівок, що відповідають за рух. Сигнали поступали на системний блок комп'ютера. Подібні випробування робили під час передачі сигналу від нервів та м'язів, які відповідають за рух.

"Ми (люди), маємо дві ноги, і маємо потребу в тому, щоб більш організовано рухати своїми м'язами. Наші дослідження є першими, завдяки яким за участю нейротехнологій вдалося запустити моторику приматів. Рух був близьким до природно, однак ми не досягли можливості зміни напрямку руху", - сказав науковець Грегор Коуртайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У великому спорті люди втрачали очі та пальці

Такий дослід стосувався поки лише однієї кінцівки. Не було досліджено випадків, коли люди паралізовані від поясу до низу і не можуть керувати обома ногами.

Зараз ви читаєте новину «Паралізовані ноги запускають нейротехнології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути